Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010

Στέλνουν 3 μήνες ...διακοπές τους αστυνομικούς που προσπαθησαν να ενοχοποιήσουν τον "φοιτητή με τις πιτζάμες"!


Θυμάστε τη περίπτωση του φοιτητή με τις πιτζάμες πριν μερικούς μήνες; Ναι εκείνου του παλικαριού που βγήκε να πετάξει τα σκουπίδια και βρέθηκε στις παρυφές μιάς διαδήλωσης, οπότε κάποιος εμπνευσμένος αστυνομικός τον άρπαξε, τον έσυρε λίγο πιο κάτω, πήρε ένα σακίδιο που “κάπου βρήκε” έβαλε μέσα μία μολότωφ “που δεν είχε εκραγεί” και στη συνέχεια σχεδόν στοργικά -τουλάχιστον έτσι φαίνεται σε μερικές δεκάδες φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας που πήρε παρακείμενος φωτορεπορτερ με τηλεφακό- ακούμπησε το σακίδιο δίπλα στον φοιτητή...

Το αποτέλεσμα; Ο νεαρός αρχικά συνελήφθη για κατοχή εκρηκτικών αλλά όταν εμφανίστηκε το φωτογραφικό υλικό στο δικαστήριο διατάχθηκε έρευνα από την Αστυνομία. Ξέρετε πιο είναι το αποτέλεσμα; Προφανώς και ΔΕΝ ξέρετε, αν δεν διαβάζετε blogs του αντιεξουσιαστικού χώρου ή πιθανώς αν δεν κοιτάτε στα μονόστηλα των εφημερίδων: οι έξι αστυνομικοί τιμωρήθηκαν πειθαρχικά για την απρόκλητη και σκόπιμη ενοχοποίηση τον Δεκέμβριο του 2009 στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ. (μετά από συνεδρίασή του στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, στις 7/06) είναι αργία τριών μηνών σ' έναν ανθυπαστυνόμο και δύο μηνών σε τέσσερις αστυνομικούς (είχαν φορτώσει το σακίδιο με τη μολότοφ στον φοιτητή), καθώς και πρόστιμο 200-300 ευρώ στον αστυνομικό ο οποίος πέταξε στο έδαφος το κινητό τηλέφωνο με το οποίο μια αυτόπτης μάρτυρας κατέγραφε το περιστατικό. Ένας έβδομος αστυνομικός (για τον οποίο είχαν προκύψει ευθύνες από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διενήργησε, πριν από τρεις μήνες, η Υποδιεύθυνση Διοικητικών Εξετάσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης) απαλλάχθηκε.

Αξίζει να τονιστεί ότι η απόφαση είναι πρωτοβάθμια και άρα όχι οριστική, αφού αναμένεται προσφυγή στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ. εκ μέρους είτε των αστυνομικών -οι οποίοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες λέγοντας ότι έγινε λάθος (!!!)- είτε της ΓΑΔΘ. Όσο για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης, αυτή έχει ακόμη δρόμο μπροστά της: μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης από πταισματοδίκη της Θεσσαλονίκης η δικογραφία διαβιβάστηκε σε πταισματοδίκη της Αθήνας για να εμπλουτισθεί και με άλλες καταθέσεις μαρτύρων και, τέλος, θα επιστραφεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Αφορμή για αυτή τη δημοσίευση η σχετική καταχώρηση στο αντιεξουσιαστικών πεποιθήσεων blog "ab irato" [ΕΔΩ] στο οποίο ανατρέχω συχνά, γιατί βρίσκω πολλά θέματα με οποία θα έπρεπε να ασχολούνται οι εφημερίδες, πλην όμως τα βρίσκουν μάλλον ακαλαίσθητα και δεν τα περιλαμβάνουν στην ύλη τους. Το λεξιλόγιο μπορεί να είναι λίγο έγχρωμο και εμποτισμένο με τις ιδεοληψίες του χώρου, αλλά το blog αναδεικνύει υποθέσεις που είναι καλό να μη ξεχνάμε σα κοινωνία, όπου κι αν ανήκουμε πολιτικά.Πατήστε ΕΔΩ για επιστροφή στη πρώτη σελίδα


ΗΜΕΡ. ΑΡΧΕΙΟΥ: 20100613

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου