Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010

Στρατής Φιλιππότης Ευχαριστώ για τη βράβευση, αλλά απαξιώ τους ομιλητές

Σε εκδήλωση που διοργανώνει σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών και Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ) με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την ίδρυσή της το 1961,τα μέλη της αποφάσισαν να βρβαεύσπυν για τη παρουσία του και τη συνολική προσφορά του στον χώρο τον παλαίμαχο εκδότη Στρατή Φιλιππότη. Το αποτέλεσμα ήταν να λάβουν -με τη μορφή επιστολής προς τους διοργανωτές και μέσω της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ, στην οποία κοινοποιηθηκε η επιστολή- τον εξής "κεραυνό εν φακέλω":

«Σας ευχαριστώ για τη βράβευσή  μου με την ευκαιρία της συμπληρώσεως των 50 ετών από την ίδρυση της Ομοσπονδίας μας, την οποία  και αποδέχομαι. Την παρουσία μου όμως στην τελετή απονομής αποδέχθηκα μη γνωρίζοντας τους ομιλητές και τον συντονιστή. Λαμβάνοντας όμως την πρόσκληση και βλέποντας τα ονόματα, σας ενημερώνω ότι για λόγους αρχής δεν θα παρευρεθώ στην τελετή απονομής, γιατί απαξιώ τους ομιλητές, αναξιόπιστους πολιτικούς - συνυπεύθυνους για το σημερινό κατάντημα της χώρας- Γεράσιμο Αρσένη και Απόστολο Κακλαμάνη. Επίσης, τον καπελοφορεμένο- πότε με πράσινη και πότε με γαλάζια ρεπούμπλικα- “συντονιστή” Βασίλη Βασιλικό, ο οποίος στην εκπομπή του “Αξιον Εστί” καπελώνει τους συγγραφείς, τους εκδότες και τους τηλεθεατές. Ο Βασιλικός είναι ο πλασιέ της λογοτεχνίας και ο γυρολόγος των εκδοτών...».
Μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλοι πνευματικοί άνθρωποι το παράδειγμα θάρρους της γνώμης, ευθυκρισίας, και υπευθυνότητας του 77χρονου εκδότη, γιατί μονάχα έτσι η Ελλάδα έχει τη πιθανότητα να ανανίψει από τον ληθαργο της μετα-τηλεοπτικής new age κονσέρβας που έχει μάθει να αποκαλεί αισθητική και να ονομάζει πολιτισμό.

ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Το δημοσίευμα της εφημερίδας
ΤΟ ΒΗΜΑ βρίσκετε ΕΔΩ


ΗΜΕΡ. ΑΡΧΕΙΟΥ: 20100505

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου