Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010

Τα Μινκ, οι Vegans & οι γουνέμποροι | Γίνε τώρα και συ σουπερ ήρωας, στην Ελλάδα, μπορείς


Ολα τα 'χαμε, οι Vegan αντι-εξουσιαστές μας έλειπαν! Αντιγράφω από το Indymedia, διατηρώντας την ορθογραφία, γλώσσα, ιδιαίτερο ύφος, κλπ:

"
26.08.2010 - Χιλιόδεντρο, Καστοριά (Ελλάδα)
Ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά εκτροφεία μινκ χτυπήθηκε την πρώτη νύχτα της δράσης μας . Όλα τα κλουβιά όπου ήταν φυλακισμένα τα ζώα στα 37 στέγαστρα του εκτροφείου ανοίχτηκαν και οι μηχανισμοί παραβιάστηκαν. Για να βγουν τα ζώα από τα κλουβιά κόπηκε μέρος του μεταλλικού πλέγματος και οι δύο πόρτες ανοίχτηκαν διαλύοντας τις κλειδαριές (με τα εργαλεία του εκτροφέα). Δυόμιση ώρες δουλειάς και μπορούσαμε να το σκάσουμε μαζί με χιλιάδες μινκ (σύμφωνα με τα μμε απελευθερώθηκαν 50.000 ζώα).

27.08.2010 - Καλονέρι, Σιάτιστα (Ελλάδα)
Ένα ακόμα εκτροφείο μινκ ήταν ο στόχος μας για μια δεύτερη νύχτα δράσης, αυτή τη φορά κοντά στην πόλη Καλονέρι, σε έναν δρόμο όπου άνετα μπορεί να δει κανείς 10 εκτροφεία. Μέσα σε δέκα μόνο λεπτά ανοίχτηκαν τα κλουβιά από 8 στέγαστρα γεμάτα με ζώα. Πριν φύγουμε ανοίξαμε μια πόρτα ώστε να μπορέσουν τα ζώα να τρέξουν προς την ελευθερία (σύμφωνα με τα μμε απελευθερώθηκαν 2.000 ζώα).

Και στις δύο περιπτώσεις είχαμε ελέγξει προσεκτικά τα εκτροφεία ώστε να ξέρουμε πως να οργανώσουμε μια πιο γρήγορη και πιο ασφαλή δράση.
Με αυτές τις δράσεις αποφασίσαμε να χτυπήσουμε τη βιομηχανία γούνας και ειδικότερα τις σιχαμερές "πόλεις της γούνας" Σιάτιστα και Καστοριά, που πλήττονται από εκατοντάδες γουναράδικα. Η απελευθέρωση των ζώων από τα κλουβιά είναι ένας τρόπος υλοποίησης των ιδεών μας στην πράξη. Είμαστε ενάντια στην καταπίεση, την εκμετάλλευση και τη φυλάκιση που αυτός ο πολιτισμός έχει δημιουργήσει απέναντι σε κάθε ζωντανό ον, ανεξαρτήτως είδους, φυλής, φύλου ή σεξουαλικής προτίμησης.

Σε αυτές τις απελπισμένες μέρες ακόμα παλεύουμε για την ελευθερία.
Eat vegan on the barricades!

A.L.F.

"

Αυτό που δεν μας λένε οι new age lifestyle αναρχικοί της συμφοράς, που υπογράφουν κάνοντας διαφήμιση στους ...vegans(!), στο κείμενο "ανάληψης ευθύνης", είναι αν αναλαμβάνουν και την ευθύνη για την επιβίωση των εν αιχμαλωσία γεννημένων ξένων ζώων ως προς το ελληνικό οικοσύστημα, τώρα που απελευθερώθηκαν. Όπως και για τους θανάτους πολλών από τα άτομα τους. Οπως και για τις ζημιές που θα επιφέρουν  στο ελληνικό οικοσύστημα στη προσπάθεια τους να επιβιώσουν!

Τα Μινκ είναι σαρκοβόρα, και τρέφονται κυρίως με λαγούς, κουνέλια, ψάρια του γλυκού νερού και πουλιά -με ιδιαίτερη προτίμηση στις χήνες. Επίσης δεν μας λένε τι θα γίνει με όσους εμπορεύονται Μινκ και όσους -συνυπολογίζοντας τα σχετικά κόστη στην αρχική επένδυση τους- θα συνεχίσουν να εμπορεύονται Μινκ κανονικότατα, διότι βέβαια ούτε οι καταναλωτές γίνονται σοφόρτεροι με μιά τέτοια ενέργεια ώστε να μην αγοράζουν γούνες, ούτε οι νόμοι του Κράτους αλλάζουν ώστε να προστατεύουν το είδος, ούτε βέβαια αυτοί οι "αγωνιστές" χρειάστηκε να "ιδρώσουν" ή να αγωνιστούν για κάτι από όλα αυτά: με δυό ώρες "δουλειά" έγιναν οι σουπερ ήρωες των παιδικών τους χρόνων...
Σχετικά με τους Vegans διαβάστε ΕΔΩ.
Σχετικά με τα ευρωπαϊκά Μινκ ΕΔΩ.


Πατήστε ΕΔΩ για επιστροφή στη πρώτη σελίδα


ΗΜΕΡ. ΑΡΧΕΙΟΥ: 20100901

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου