Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010

Καμία πρωτότυπη και λιγότερο πρόδηλα κλεμένη ιδέα κανείς???Θεαμαπάτες και κακεκτυπικές αντιγραφές έχουν θεμελιώσει τα κυριαρχικά τους δικαιώματα σε κάθε δυνητικό χώρο έκφρασης, αποκλείοντας & στραγγαλίζοντας κάθε δυνατότητα για εμφάνιση φρέσκων ιδεών και καλλιτεχνικών εμπνεύσεων, σε κάθε μορφή Τέχνης στην Ελλάδα!

Η 13η Νοεμβρίου του 2009 στη κεντρική λαχαναγορά της Βαλένθια ήταν ξεχωριστή από τις άλλες μέρες, καθώς, όσοι πήγαν να ψωνίσουν έγιναν μάρτυρες αυτού που δείχνει το video. Το video είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη χώρα μας, κυκλοφορεί, αναταλλάσσεται και αναρτάται από τοίχο σε άλλο τοίχο στο facebook εδώ και ένα χρόνο περίπου, και φυσικά αντιγράφεται κατα κόρον σε όλη την ελλάδα από διάφορους τύπους με "πρωτότυτες" ιδέες: θεατρικά ασκέρια που επιζητούν την επιδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού για πρωτότυπες ενέργειες ή την εξαπάτηση -ουπς! χρηματοδότηση, εννοούσα- από χορηγούς, κλαρινιτζήδες, σκυλάδες, και λοιπές φυλές της ελληνικής θεαμαπάτης. 

Πρόσφατα, ανέβασε το κάτωθι η γνωστή web persona Art Attack στο blog του, όπου και το είδα και συγχίστηκα (βεβαίως, αυτόν τον φάρο της σύγχρονης ελληνικής αισθητικής δεν τον ενοχλεί -ή μπορεί να τυχαίνει να μη τη ξέρει- η αντιγραφή, αλλά ότι δεν τραγουδούν την όπερα μέσα σε ...opera house! Κατά την άποψη, υποθέτω, ότι "κάτι δεν είναι Τέχνη, αν δεν το δεις μέσα σε γκαλερί ή μουσείο". Και εδώ είναι που συγχίστηκα δις!). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου