Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010

Αναρχικοί κατά "αντιεξουσιαστών" (επιτέλους) στα πολύπαθα Εξάρχεια

Πριν μερικές μέρες, το εξής φέιγ - βολάν "διασκορπίστηκε" στη παλιά μου γειτονιά:ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΙΛΙΑ & 
ΤΗΝ ΜΠΟΧΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΟΙΧΙΖΕΙ

Για να μην το κουράζουμε… Είναι άλλο πράγμα η αγωνιστικότητα, η συντροφικότητα, η αντίσταση στην κρατική βαρβαρότητα και άλλο η κουλτούρα της βίας, η μαγκομανία, η αντίληψη του χτυπάω «όπου με παίρνει». Τα καγκουριλίκια, τα νταλαβέρια, τα τσογλανάκια που ξεσπαθώνουν όταν είναι πάνω από 30 μαζεμένα.. δεν έχουν θέση σήμερα στα Εξάρχεια, δεν θα έχουν θέση αύριο στην ελεύθερη κοινωνία. Μεμονωμένα όλοι έχουμε κάνει λάθη. Όμως για τους περισσότερους από εμάς αυτά τα λάθη υπήρξαν αφορμές για να εξελιχθούμε και να συγκροτήσουμε μια πιο συνεκτική και συνεπή πολιτική συγκρότηση και δράση.

Όταν όμως οι ασχήμιες συμβαίνουν κατ’ εξακολούθηση και η βλακεία  χτυπάει κατά ριπάς οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας και να βάλουμε τα πράγματα σε μια τάξη. Η ανοχή στο «παντού και πάντα» τελείωσε.

Προκαλούμε λοιπόν τους «μάγκες» που δεν πληρώνουν είσοδο στα πάρτυ (2 ευρώ), πλακώνουν 20χρονους/20χρονες, κλέβουν πορτοφόλια των παρευρισκόμενων, τραμπουκίζουν για μια γουλιά ουίσκι, να αναπτύξουν τις «επαναστατικές» δραστηριότητές τους έξω από τα Εξάρχεια. Να κάνουν τα ίδια εκεί «που δεν τους παίρνει». Στην παραλιακή με τους εκατοντάδες μπράβους, στο Κολωνάκι με τις φανταχτερές βιτρίνες, στα Β.Π. των εφοπλιστών και  βιομηχάνων και οπουδήποτε αλλού η άρχουσα τάξη βασιλεύει. 
Τα κεκτημένα των Εξαρχείων είναι προνόμια που έχουν επιτευχθεί με αγώνες από τους κατοίκους και τους πολιτικοποιημένους ανθρώπους. Είμαστε διατεθειμένοι ακόμα και με τη βία να περιφρουρήσουμε τα Εξάρχεια, την μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, την αξιοπρέπεια όσων βαδίζουν ελεύθερα και κηρύσσουν τον πόλεμο στους δυνατούς, «εκεί που δεν τους παίρνει…»

Αναρχικοί, χαοτικοί, μηδενιστές, εξεγερσιακοί…
αλλά όχι τσογλάνια

Βεβαίως , αμφιβάλλω για τη χρησιμότητα του να ρίξει κανείς στα πεζοδρόμια γύρω από τη πλατεία Εξαρχείων το συγκεκριμένο φέιγ βολάν, καθώς οι άνθρωποι που τα προκαλούν αυτά μάλλον δεν έχουν καμία σχέση με τα Εξάρχεια και -είμαι σχεδόν βέβαιος- και καμία απολύτως με τους Αναρχικούς, το Πολυτεχνείο, τα αυτο-οργανωμένα στέκια, κλπ. Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για τζαματζήδες μπάχαλους και lifestyle αναρχικούς από όλη την Αθήνα που ξεκαυλώνουν στα Εξάρχεια και πουλάνε τσαμπουκά στις γκόμενες / γκόμενους, κάνουν "το κομμάτι τους" και επιστρέφουν στη γειτονιά τους νιώθοντας μάγκες. Ελπίζω και εύχομαι οι "Αναρχικοί, χαοτικοί, μηδενιστές, εξεγερσιακοί, αλλά όχι τσογλάνια" που το υπογράφουν να αποφασίσουν να περιφρουρήσουν καλύτερα τις προσπάθειες τους μελλοντικά, και όχι μονάχα με φέιγ βολάν, διαχωρίζοντας πρακτικά τη θέση τους ..."δια του στρίβειν" και "για τα μάτια" των πολύπαθων κατοίκων που αρχίζουν να εξεγείρονται και εσχάτως, ως ακούω, να φασιστοποιούνται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου