Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011

H Αθωωτική Αριστερά & η ονείρωξη της επανάστασης

Σήμερα το πρωί είχα την ατυχία να διαβάσω μετά από επισήμανση φίλης μου στο facebook το άρθρο του γνωστού σχολιαστή του TVXS Γιώργου Πήττα αναφορικά με τα γεγονότα της Νομικής (όχι τα παλιά, τα απολύτως σύγχρονα). Κι αναρωτιέμαι ειλικρινά ως πότε η Αριστερά θα παρέχει στη κοινωνία τη ψευδαίσθηση της άσπιλης ηθικής, της θυματοποίησης και του “για τα πάντα φταίνε οι άλλοι”. Αναρωτιέμαι επίσης που νομίζουν οι εν λόγω κύριοι ότι μπορεί να οδηγήσει όλο αυτό το "γαϊτανάκι" απέγδυσης κάθε ευθύνης σε μόνιμη βάση.

Διαφωνώ καίρια με τη λογική του άρθρου, το οποίο θεωρεί ότι η καταπάτηση και καταστρατήγηση των θεσμών από μία πλευρά, καθιστά δικαιολογημένη τη καταστρατήγηση & καταπάτηση των θεσμών από κάθε πλευρά! Θα πρέπει επιτέλους να μάθουμε να αξιολογούμε τη πραγματικότητα γι' αυτό που είναι, πριν τη περάσουμε από το φίλτρο των αντιλήψεων μας και χωρίς να την αλλάζουμε για να τις πραγματώνει! 

ΝΑΙ, οι άνθρωποι που ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ στη Νομική είναι ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, αν μπήκαν λαθραία (χωρίς έλεγχο στα σύνορα, χωρίς χαρτιά, κλπ) στη χώρα. Θα πάψουν να θεωρούνται λαθρομετανάστες αν λειτουργήσει ο νέος νόμος για την "ΠΡΩΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗ & ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΥΛΟΥ” που μόλις ψηφίστηκε, για να δώσει λύση στο πρόβλημα, και γίνει ο διαχωρισμός τους σε αιτούντες πολιτικό άσυλο, πρόσφυγες, κλπ.

ΝΑΙ, οδηγήθηκαν εκεί από αριστεριστές που δε δίνουν δεκάρα γι' αυτούς, και τους χρησιμοποιούν για λόγους πολιτικής εκμετάλλευσης.

ΝΑΙ, το Πανεπιστημιακό Άσυλο δεν είναι εκεί για να εξυπηρετεί κάθε λογής μικροπολιτικές σκοπιμότητες, αν και -επίσης ΝΑΙ- αυτό ακριβώς κάνει από το '80 και εξής.

ΝΑΙ, καλώς έγινε διαπραγμάτευση για να αναζητηθεί ήπια λύση, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα παραβιάζονταν βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα κινδύνευε η ζωή και η σωματική τους ακεραιότητα.

ΟΧΙ, δεν είναι λογικό, ηθικό και σύννομο το επιχείρημα "ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ" / κατάληψη / διαμαρτυρία, κλπ, αλλά: ΝΑΙ, θα πρέπει να τηρηθεί ο νόμος και στη περίπτωση τους, ο οποίος αν δεν λειτουργεί, φτάνοντας αυτούς τους ανθρώπους στα άκρα (διότι ισχύει ότι “οι συγκεκριμένοι άνθρωποι οδηγήθηκαν σε αυτή την ενέργεια γιατί οι περισσότεροι είναι ήδη εδώ χρόνια, εργάζονται , έχουν οικογένειες και παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα-και δεν είναι κάποιο καραβάνι που έφτασε προχθές”), θα πρέπει να υποστεί "κοινωνικό έλεγχο" ώστε να λειτουργήσει, και όχι απλά να καταργηθεί και να δίνουμε άσυλο σε όποιον θέλουμε, με βάση την Αριστεροκομμουνιστική ιδεολογία μας, που η σοβιετικής εφεύρεσης αντίληψη μας, μας λέει ότι όταν το <15% των ομονοούντων με εμάς από τον ντόπιο πληθυσμό δεν αρκεί, για να ενορχηστρώσουμε την "επαναστασούλα" μας, εκμεταλλευόμαστε συγκυριακά τους φτωχούς & εξαθλιωμένους ξένους που ζουν στη χώρα μας για να αποσταθεροποιήσουμε το πολιτικό σύστημα! 

ΟΧΙ, το Πανεπιστήμιο δεν ανήκει ούτε στις πολιτικές παρατάξεις, ούτε στους ίδιους τους φοιτητές, ώστε να αποφασίσουν να το παρέχουν ως υποδομή φιλοξενίας, πόσω μάλιστα όταν αυτό γίνεται όχι κάτω από καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, π.χ. ένας σεισμός, αλλά διατεταγμένα με σχέδιο! Το Πανεπιστήμιο είναι μία αναγνωρισμένη από τους νόμους οντότητα και όχι μία έκνομη αυτόνομη ζώνη! Και πολλά άλλα.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΕΛΚΥΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ, που ρίχνει ευθύνες κατά τη γνωστή ονείρωξη της Αριστεράς, στα δύο κόμματα, αποδίδοντας όλους τους υπόλοιπους με ένα τεράστιο “συγχωροχάρτι” και κατά παράβαση κάθε λογικής ως ΑΘΩΕΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΣ!

*Το άρθρο του Γιώργου Πήττα 
βρίσκεται στη διεύθυνση:  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου