Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011

Αφιέρωμα της εκπομπής "Το κουτί της Πανδώρας" στη Χρυσή Αυγή

Τα 6 μέρη της εκπομπής "Το κουτί της Πανδώρας" που είναι αφιερωμένο στη σχέση Παρακρατικών, Αστυνομίας και της Χρυσής Αυγής. Σε γενικές γραμμές τα όσα παρουσιάζονται έχουν χρησιμότητα ως ενημερωτικά, και όχι ως σύμφωνα ή αντίθετα με την ιδεολογία κάποιου, συνεπώς ο ανάλογος σχολιασμός δεν έχει θέση εδώ.

Εκπομπή: Το κουτί της Πανδώρας - Κράτος και Παρακράτος
Παρουσίαση: Κώστας Βαξεβάνης

2009

Το χρονικό της δράσης Ελλήνων νεοναζί και οι σχέσεις συνεργασίας της με το κράτος.
Αλληλοκαρφώματα πρώην χρυσαυγητών που αποκαλύπτουν την συνεργασία ηγετικών στελεχών της με την ΚΥΠ, Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών και άλλα οικονομικά και σεξουαλικά ακόμα σκάνδαλα μεταξύ τους.
Το έκτακτο μισθολόγιο της ΚΥΠ, μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνει τους "Πλεύρης Κων/νος" και "Μιχαλολιάκος Νικόλαος".

Πρώτα απ όλα, πρέπει να σταθούμε στην κοινή επίθεση ΜΑΤ-Χρυσής Αυγής στο πρώην Εφετείο της Σωκράτους. Όπως ακριβώς συνέβη και στις 2 Φλεβάρη 2008, όταν οι Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν μαζί με τα ΜΑΤ και μαχαίρωσαν διαδηλωτές, το περασμένο Σάββατο, οι νεοναζί, σε κοινό σχηματισμό με τους αστυνομικούς, επιτέθηκαν σε μετανάστες και αριστερούς. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι δεν είχαμε να κάνουμε με απλή ανοχή των ΜΑΤ στη δράση των νεοναζί, αλλά για κοινή επιχείρηση με σκοπό να διαλυθεί η αντιρατσιστική συγκέντρωση. Τα ΜΑΤ προχωρούσαν, ακριβώς πίσω τους οι Χρυασυαγίτες έριχναν πέτρες, και δίπλα τους άλλοι Χρυσαυγίτες με ρόπαλα κυνηγούσαν όσους πήγαιναν να φύγουν από τα στενά. Είναι φανερό ότι όσοι στις 2 Φλεβάρη 2008 μίλησαν για μεμονωμένο περιστατικό, θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους. Τα γεγονότα του Εφετείου απέδειξαν ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως συμπληρωματικός μηχανισμός των αστυνομικών δυνάμεων, οργανικά ενταγμένος στους σχεδιασμούς της ηγεσίας της Αστυνομίας. Δεν πρέπει να μιλάμε πια για ανοχή και ιδεολογική συγγένεια των αστυνομικών με τους ναζί, αλλά για συνενοχή και άνωθεν οργανωμένη κοινή δράση.

Το 2006 π.χ. περαστικοί πολίτες μόλις και μετά βίας έσωσαν ένα νεαρό από ομάδα 20 χρυσαυγιτών, που στα καλά καθούμενα τον είχαν ρίξει κάτω και τον χτυπούσαν με μανία - ο ένας απ' αυτούς «με μεγάλη πέτρα στο κεφάλι, τουλάχιστον δυο φορές».

Το θύμα έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε αιμόφυρτο στον «Ευαγγελισμό» («Ε» 30.1.06).

Παρόμοιες επιθέσεις έχουν αποτελέσει τον επίλογο κι άλλων εκδηλώσεων της Χρυσής Αυγής. Μετά τη φετεινή «Γιορτή Ελληνικής Νεολαίας», ένας μαροκινός μετανάστης κι ένας νεαρός Ελληνας μαχαιρώθηκαν στο Θησείο (27.10.07). Συνολικά, το τελευταίο εξάμηνο έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 17 φασιστικές επιθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου