Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

Gluwein

Η αγαπημένη μου συνταγή για "δυνατό" gluwein, ένα απο τα πιο αγαπημένα πράγματα των -ενήλικων- χριστουγέννων μου:

1 μπουκαλι καλο κοκκινο ξηρο κρασι, 
50 κ.εκ. ρούμι, 
20 κ.εκ. Amaretto, 
7 καρφιά γαρυφαλο, 
2 ξυλακια κανελα, 
2 πορτοκάλια κομμένα σε λεπτές φέτες 
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Ανακατεύετε τα υλικά -εκτός από το ρούμι και το Amaretto- σε κατσαρολάκι και τα ζεσταίνετε όπως παραπάνω (να μη βράσει). Στο τέλος, αφού σβήσετε τη φωτιά προσθέτετε το ρούμι και το Amaretto.

Προσοχή: μετά δεν οδηγάμε, ώστε να παραμείνουμε όλοι  χαρούμενοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου