Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011

Original Certified Copy One (OCC ONE) στην ΤinT

Η γκαλερί TinT (Χρυσοστόμου Σμύρνης 13, Κέντρο Θεσσαλονίκης) παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο OCC one (Original Certified Copy one). Πιστοποιημένο αντίγραφο (Certified Copy) είναι το πιστό αντίγραφο ενός πρωτεύοντος εγγράφου / αντικειμένου / έργου τέχνης, υπογεγραμμένο από τον δημιουργό του ή από πρόσωπο που ορίζεται κατά περίσταση. Πρόθεση της έκθεσης OCC one (Original Certified Copy one) είναι να δείξει ότι το αντίγραφο έχει τη δική του αξία έναντι του πρωτότυπου έργου και ότι επιπλέον αυτό επιτυγχάνει να μεταφέρει πολλαπλά την ιδέα και τα μηνύματα του αρχικού. Υπό αυτή τη συνθήκη, το έργο τέχνης δεν αναπαράγεται απλώς αλλά «κυκλοφορεί», «διαδίδεται» και «διανέμεται».

Φωτογραφίες, μεταξοτυπίες, βίντεο, εφαρμογή για iphone και ipad, γλυπτά, κατασκευές, ψηφιακές εκτυπώσεις, χαρτοκοπτική, ανατυπώσεις (reproductions) και έργα σε μορφή αφίσας, όλα αριθμημένα και με την πιστοποίηση γνησιότητας της υπογραφής του καλλιτέχνη που τα δημιούργησε, σχολιάζουν την «σημαντικότητα» της ιδιότητας του «μοναδικού έργου τέχνης» και το πλησιάζουν στο κοινό. Εξάλλου μοιάζει σαν να έχουμε περάσει σε μια εποχή που αυτό που κάνουμε δεν μας ανήκει…

Στην έκθεση συμμετέχουν 26 καλλιτέχνες απο την Ελλάδα και την Κύπρο.Λένα Αθανασοπούλου, Νίκος Αλεξίου, Κλίτσα Αντωνίου, Βάσω Γκαβαϊσέ, Φίλιππος Θεοδωρίδης, Ελίνα Ιωάννου, Στέλιος Καλλινίκου, Στέλιος Καραμανώλης, Απόστολος Καραστεργίου, Ζωή Κεραμέα, Θάνος Κλωνάρης, Τέτα Μακρή, Δημήτρης Μπάμπουλης, Ιωάννα Ξημέρη, Νίκος Παπαδημητρίου, Μαρία Οικονομοπούλου, Μιχάλης Παπαμιχαήλ, Βασίλης Πασπάλης, Τούλα Πλουμή, Βασιλεία Στυλιανίδου, Λευτέρης Τάπας, Δημήρης Τάταρης, Σοφία Τούμπουρα, Νίκος Τριανταφύλλου, Χρυσή Τσιώτα, Versaweiss.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί και θα εγκαινιαστεί ταυτόχρονα στην γκαλερί TinT στη Θεσσαλονίκη και στην γκαλερί 50-1 στη Λεμεσό της Κύπρου, παρουσιάζοντας αντίτυπα των ίδιων έργων από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες. Με αυτό τον τρόπο, η τοποθέτηση της έκθεσης αναφορικά με τα πολλαπλά έργα, ότι δηλαδή αυτά μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα σε διαφορετικά μέρη, γίνεται πράξη και η κάθε μία από τις δύο εκθέσεις θα αποτελεί «πιστό αντίγραφο» της άλλης.

Η έκθεση θα διαρκέσει απο τις 3 Δεκεμβρίου 2011 έως τις 14 Ιανουαρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου