Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

Το πρόσωπο του καλλιτέχνη“Το πρόσωπο του καλλιτέχνη” είναι μία έκθεση που βασίστηκε σε μια συζήτηση του εικαστικού Λάζαρου Πάντου και με τον υπέυθυνο της γκαλερί Πάρη Καπράλο, την οποία οι συνομιλητές σκέφτηκα ότι θα είχε ενδιαφέρον να την διαμορφώσουν σε ένα concept που θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί από πολλούς εικαστικούς δημιουργούς και να παρουσιαστεί με τη μορφή μιας έκθεσης. Στην έκθεση, η οποία εγκαινιάστηκε στις 9 Φεβρουαρίου, 40 καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα πειραματίζονται με την απεικόνιση του εαυτού τους, σε μια έκθεση που συνδιαλέγεται με την ακαδημαϊκή αυτοπροσωπογραφία χωρίς να παραμένει πιστή σε αυτήν. Ελεύθεροι από ειδολογικές άγκυρες, οι καλλιτέχνες που απάντησαν στην πρόσκληση της γκαλερί να παράγουν έργα με “καμβά” το πρόσωπο τους συχνά ξεφεύγουν από την απλή απεικονιστική προσέγγιση, διερευνώντας εξπρεσσιονιστικά μονοπάτια που οδηγούν ακόμα και σε τρισδιάστατες δυνατότητες. 

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες είναι οι: Αλεξάνδρα Καδινοπούλου, Ειρήνη Παπαγεωργίου, Γιώργος Πολίτης, Γκίβι Μιχαηλίδης, Γεώργιος – Παναγιώτης Καβούνης, Σταυρούλα Παπαδάκη, Αμαλία Ζογλοπίτου, Αλέξανδρος Τσαμουσιάδης, Μαρίνα Προβατίδου, Έρη Αγρίου, Φωτεινή Χαμιδιελή, Χριστόφορος Κατσαδιώτης, Μιχαήλ Τσακουντής, Μιχάλης Κόκκινος, Χριστίνα Ζυγούρη, Κωνσταντίνα Μαραγκού, Κυριακή Φωτιάδη, Νίκος Βαβάτσης, Μαρία Παπαδήμου, Δήμος Κηπουρός, Εύα Χαραλαμπίδου, Παναγιώτης Μπερεδήμας, Αιμιλία Ξανθοπούλου, Χρήστος Τσώτσος, Ειρήνη Μωυσίδου. Simis Gatenio, Καίτη Λιαλιαμπίδου, Ειρήνη Μήτση, Έλενα Τονικίδη, SER, Σπυριδούλα Ζάχου, Ξυλοβάτης, Λάζαρος Πάντος, Κική Κολυμπάρη, Χριστίνα Μήχου, Simoni Fontana, Ντίνος Γιωτόπουλος, Δημήτρης Μπουρουντζής, Γιώργος Καλτσίδης, Γιώργος Τουλκερίδης. 

Σε πολλές περιπτώσεις είδαμε καλλιτέχνες να μην παραμένουν πιστοί στα υλικά ή το είδος τέχνης που υπηρετούν, αλλά να φέρνουν έργα σε λιγότερο αναμενόμενες φόρμες. Αν διακρίνεται για κάτι η έκθεση είναι για την ποικιλία ειδών, γραφών, και εικαστικών επιλογών: κάθε έργο και μια ξεχωριστή στιγμή της τέχνης. Προλαβαίνετε να επισκεφτείτε την έκθεση μέχρι το Σάββατο 17 Μαρτίου στη γκαλερί Myrό (Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λ. Πύργου, κέντρο Θεσσαλονίκη). Για περισσσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στο www.myro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου