Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012

Μπαμπης Παπαδόπουλος & Μιχάλης Σιγανίδης live στο flou

TO flou, ένα από τα πιο αγαπημένα μπαρ στην Θεσσαλονίκη του γράφοντος, μπαίνει δυναμικά στην Ανοιξη, ετοιμάζοντας μια σειρά από μουσικές -και όχι μόνο- βραδυές, με μεγαλύτερη συχνότητα από ό,τι έκανε τον χειμώνα που μόλις τελείωσσε. Πρώτοι στην σειρά δυο μουσικοί που σημάδεψαν την γενιά των 30 κάτι ροκάδων στην Ελλάδα με τις μουσικές τους, που εμφανίζονται για μια μοναδική βραδυά live σήμερα το βράδυ στις 21.30. Πρόκειται για τον Μιχάλη Σιγανίδη και τον Μπάμπτη Παπαδόπουλο, που έχουν γράψει μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες σελίδες της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.

Ο Μιχάλης Σιγανίδης είναι σύγχρονος κοντραμπασίστας της "τζαζ", τραγουδοποιός και ενορχηστρωτής, που ζει στη γενέτειρά του, Θεσσαλονίκη. Συνεργάστηκε σε δισκογραφικές παραγωγές, σε ηχογραφήσεις για το Ραδιόφωνο και έχει κάνει πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μετέχει στο Συγκρότημα των "Χειμερινών Κολυμβητών" από την ίδρυσή του (1980) και στο συγκρότημα “Primavera en Salonico». Παράλληλα, έχει πλούσια προσωπική δισκογραφία με πολλούς αξιόλογους μουσικούς.

Ο Μπαμπης Παπαδόπουλος είναι πιο γνωστός ως ο χαρακτηριστικός ήχος της κιθάρας στο θρυλικό ροκ συγκρότητα "Τρύπες", αλλά έχει συμμετέχει και σε άλλες δισκογραφικές δουλειές που άλλαξαν την μορφή της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής. Μια ακόμα συνεργασία ήταν αυτή με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, όπου έφτιαξε τους Λαικεδέλικα (λαϊκό-Ψυχεδελικό) και έκαναν μαζί 3 δίσκους (Βραχνός Προφήτης - Λύρα 2000, Αγρύπνια - Λύρα 2002, Τα ζωντανά - Λύρα 2004), βέβαια είχε και άλλες συμμετοχη σε πιο παλιές δουλειές του ίδιου συνθέτη (Της αγάπης Γερακάρης - Λύρα 1996). Τέλος μια ακόμα συνεργασία που έχει κάνει είναι αυτή με τον Σωκράτη Μάλαμα (Αδειο δωμάτιο - Λύρα 2005) οπού είχε την επιμέλεια της ενορχήστρωσης. Κατά κοινή ομολογία, τα live του αποτελούν "εμπειρία" για τους παρευρισκόμενους καθώς σε αυτά ο μουσικός ξεδιπλώνει πτυχές του ταλέντου του που δεν αντικατοπτρίζονται στις φόρμες της μέχρι σήμερα δισκογραφίας του.

Για τους μη γνωρίζοντες, το flou βρίσκεται Νικηφόρου Φωκά 9, κι αν θα πάτε με μεγάλη παρέα ίσως είναι προτιμότερο να κάνετε κάποια κράτηση (τηλ. κρατήσεων: 2310 261448 / 6974 317 606).

CU there!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου