Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

"Ζωντανοί στο Κύτταρο - σκηνές ροκ", η ταινία
Η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ.), στην Αθήνα,  διοργανώνει την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 την προβολή της ταινίας "ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΣΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΣΚΗΝΕΣ ΡΟΚ" (2005, 62') σε σκηνοθεσία Αντώνη Μποσκοΐτη.

Η ταινία μας ταξιδεύει τρεις δεκαετίες πίσω στα πρώτα χρόνια της ελληνικής ροκ μουσικής σκηνής. Σπάνιο υλικό αρχείου, δραματοποιημένες σκηνές και αφηγήσεις όλων των καλλιτεχνών που έθεσαν τα θεμέλια για τον νέο (τότε) ήχο, θυμίζουν στους παλαιότερους και γνωρίζουν στους πιο νέους μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της μουσικής μας ιστορίας, της «γενιάς του ΄60». Ανάμεσα σε άλλους, εμφανίζονται οι Μαρίζα Κωχ, Διονύσης Σαββόπουλος, Socrates, Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Δημήτρης Ψαριανός, Πελόμα Μποκιού, η Λήδα του φολκ ροκ ντουέτου Λήδα-Σπύρος, η Δέσποινα Γλέζου των Νοστράδαμος, ο Ηρακλής Τριανταφυλλίδη, ο Λάκης Παπαστάθης, ο Δημήτρης Πουλικάκος και πολλοί άλλοι.
Στο τέλος της ταινίας ο σκηνοθέτης και οι ερμηνεύτριες Μαρίζα Κωχ και Λήδα Χαλκιαδάκη θα συζητήσουν με το κοινό.

Ώρα: 21:00, Πολιτιστικό-Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Αργυρούπολη, Κύπρου 68, Πλατεία Δημαρχείου, Πληροφορίες: 210 9959440).
Είσοδος ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου