Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012

Ατομική έκθεση φωτογραφίας Αγγελικής Σβορώνου στην Titanium Yiayiannos GalleryΟΙ εκθέσεις φωτογραφίες σε μεγάλες art galleries σπανίζουν, εντούτοις η Titanium αποφάσισε να κάνει την διαφορά -αν και νομίζω ότι έχει ξανακάνει. Άλλωστε τα frames της Σβορώνου είναι περισσότερα έργα παρά φωτογραφίες... Σε κάθε περίπτωση είμαι βέβαιος ότι η δουλεια της Σβορώνου αξίζει, σε τέτοιο βαθμό ώστε να σας συστήσω να πάτε σε μια έκθεση που ακόμη δεν έχω επισκεφτεί. Μάλλον θα τα καταφέρω να επισκεφθώ την τελευταία εβδομάδα της που θα βρίσκομαι στην Αθήνα. 

"Τοπία κρυμμένα πίσω από άλλα τοπία. Τοπία που ορίζονται από την ξύλινη κορνίζα ενός κάδρου ή τα άκρα ενός επίπλου. Τοπία που ο χρόνος σχηματίζει πάνω στους τοίχους και μένουν εκεί, αόρατα, ώσπου να τα αποκαλύψει κάποτε μια μετακόμιση, ένας θάνατος, μια αλλαγή στην αδιάλειπτη ρουτίνα της καθημερινότητας. Η φωτογραφία ασχολείται συχνά με το παρελθόν, αναπαριστώντας γεγονότα που έχουν ήδη συμβεί, ανθρώπους που έχουν ήδη ζήσει και ίσως έχουν πια πεθάνει, τοπία στα οποία έχουν γίνει μάχες, σπίτια που έχουν κατοικηθεί, πόλεις που έχουν γιγαντωθεί κι άλλες που έχουν ερημώσει. Το «απλό μυστήριο» της ταυτόχρονης ύπαρξης του παρελθόντος και της πραγματικότητας του παρόντος στη φωτογραφική εικόνα, σε κάθε φωτογραφική εικόνα, είναι -σύμφωνα με τον Barthes- εκείνο που δίνει τροφή στο πνεύμα μας", διαβάζω σστο συνοδευτικό του Δελτίου Τύπου της γκαλερί.  

Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στην Titanium Yiayiannos Gallery (Βασ. Κωνσταντίνου 44 Αθήνα) και  η έκθεση διαρκεί μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου