Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

Πρόσκληση σε παρουσίαση βιβλίου | Κάτοικος Μεταξουργείου: Ημερολόγιο κρίσης

Το βιβλίο «Κάτοικος Μεταξουργείου. Ημερολόγιο Κρίσης» του Δημήτρη Β. Τριανταφυλλίδη θα παρουσιάσουν οι Μιχάλης Τριανταφυλλίδης, Σύμβουλος Ανάπτυξης, Τραϊανός Χατζηδημητρίου, δημοσιογράφος, διευθυντής εφημ. Αγγελιοφόρος , τη παρουσία του συγγραφέα, θα παρουσιάσουν σε λίγη ώρα, στις 19.30, στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 27, Αίθουσα εκδηλώσεων - 2ος όροφος), με συντονιστή της συζήτησης που θα ακολουθήσει τις εναρκτήριεες εισηγήσεις τον κ. Πέτρο Παπασαραντόπουλο.

Στο Δελτίο Τύπου για την έκδοση του βιβλίου διαβάζω "Κείμενα που γράφτηκαν εν θερμώ μα που αντέξανε στο χρόνο. Κείμενα αντιδημοφιλή, γιατί πήγαν κόντρα στο ρεύμα και στους θεσμούς της εποχής. Κείμενα γλυκόπικρων διαπιστώσεων και χαρμολυπών συμπερασμάτων. Ένα ιδιότυπο ημερολόγιο για την κρίση που ξέσπασε πάνω στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας, γραμμένο στην εμπόλεμη ζώνη του κέντρου της Αθήνας, την όμορφη μα και ταλαιπωρημένη συνοικία του Μεταξουργείου. Μόνιμος κάτοικος της γειτονιάς, ο συγγραφέας καταγράφει τις σκέψεις και τις παρατηρήσεις του, ζώντας σε ένα ιδιότυπο "πειραματικό εργαστήριο" όπου οι προβολές από το μέλλον συμβαίνουν σε χρόνο ενεστώτα. Ημερολόγιο κρίσης, καταγραφές, σκέψεις και παρατηρήσεις ενός συγκαιρινού που απευθύνεται στον αναγνώστη του παρόντος και του μέλλοντος. Ημερολόγιο κρίσης, μια ακόμη ψηφίδα στη νωπογραφία της δύσκολης εποχής. Ημερολόγιο κρίσης, μια χαραμάδα ελπίδας για την αναδυόμενη εποχή της λιτής ευτυχίας".

Για την επιτυχία του εγχειρήματος επιφυλλάσσομαι μέχρις ολοκληρώσεως της ανάγνωσης του. Πάντως, επί του παρόντος, φαίνεται πολύ ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου