Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

Τι να απαντήσεις σ' όλα αυτά;

ΔΕΝ έχει νόημα πλέον να απαντάμε στον ορυμαγδό από βλακείες,στρεβλώσεις & ψέμματα που ανακυκλώνουν γνωστοί μας ή δημόσια πρόσωπα, προκειμένου να δικαιολογούν προς τον κοινωνικό τους περίγυρο την προσωπική τους απραξία, την άρνηση τους προς κάθε αλλαγή -ήτοι τον άκρατο συντηρητισμό τους- τις μικρό-παρανομίες που ανέχονται και ενισχύουν, την υποτίμηση όσων δεν γκαρίζουν μαζί τους ότι για όλα φταίει κάποιος άλλος.

"Κάπου ανάμεσα σ' όσους παλεύουν καθημερινά για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, χωρίς να περιμένουν μήτε το μάννα εξ ουρανού μήτε τους θησαυρούς από τα έγκατα της γης και τους βυθούς, προσπαθώντας μαζί μ' αυτούς να πάει μπροστά κι αυτός ο παραδαρμένος τόπος, υπάρχουν κάτι Βαρουφάκηδες και κάτι Καζάκηδες..

Οι μεν Βαρουφάκηδες επιδίδονται σε ανερμάτιστες προβλέψεις εξόδου από το ευρώ και χάραξης στρατηγικής με νόμισμα την τιμημένη δραχμούλα. Η ασφάλεια κι η σιγουριά που τους δίνει το γεγονός πως ζουν σε άλλη χώρα κι εργάζονται-πληρώνονται σε δολάρια, σαφέστατα ανοίγει άλλους ορίζοντες και δίνει "τέμπο" στις προφητείες. Κι αφού χάφτουν τα χαϊβάνια μπορούν, άφοβα, να ξεδιπλώνουν το κληρονομικό τους χάρισμα.

Οι δε Καζάκηδες, παίρνουν ως δεδομένες τις προβλέψεις-προφητείες, τις ντύνουν και με ένα συνωμοσιολογικό μανδύα και φτάνουν σε αναλύσεις που σοκάρουν. Τους λογικούς για το απύθμενο της ανοησίας, τους παρανοϊκούς για το μεγαλείο των ανδρών. Ρίχνουν, λοιπόν, στο τραπέζι και την πληροφορία πως η Γερμανία μαζεύει χρυσό κι έτοιμο το σενάριο περί πολέμου ή μέγιστης νομισματικής αναταραχής. (Τα χαρακώματα να ετοιμάζουμε να είμαστε έτοιμοι πατριώτες)

Οι πρώτοι έχουν το ελαφρυντικό της υπερβολικής ματαιοδοξίας και ωραιοπάθειας που τους θολώνει το μυαλό κι οι δεύτεροι το ακαταλόγιστο λόγω εγκεφάλου Ε.Π.Ε., κοινώς περιορισμένης ευθύνης. Όσοι τους παίρνουν στα σοβαρά, όμως, δεν έχουν καμία δικαιολογία κι είναι άξιοι της μοίρας τους. Ας μας κάνουν τη χάρη, λοιπόν, να αράξουν στα κυβικά τους. Έχουμε και μια χώρα να σώσουμε. Δε θ' ασχοληθούμε με τον κάθε παρανοϊκό". 


-από group του facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου