Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013

Greek ICT Forum | Η Ψηφιακή Βιομηχανία δείχνει (?) την έξοδο από την ύφεσηΠΩΣ πέρασαν 15 χρόνια, ή, σε προσωπικό επίπεδο 7, αφού τόσα είναι τα χρόνια που εμπλέκομαι στο συγκεκριμένο συνέδριο, δεν ξέρω... Πάντως το 15ο ετήσιο Συνέδριο Greek ICT Forum -που λαμβάνει χώρα στο Αμφιθέατρο του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου 23 & 24 Οκτωβρίου-  είναι ante portas, θα διεξάγεται και πάλι από φέτος για δύο ημέρες, με την δεύτερη ημέρα να αφιερώνεται στον τομέα των εταιρειών start ups και την νεανική επιχειρηματικότητα στις ΤΠΕ με την προσθήκη νέας διακριτής ενότητας. Ο τίτλος του προτιμήσαμε να είναι εύγλωττος: "Η Ψηφιακή Βιομηχανία δείχνει (?) την έξοδο από την ύφεση". Ήρθε μάλλον η ώρα να το γράψετε στις ατζέντες σας!

Με τις θεσμικές αιγίδες και αιγίδες να πέφτουν βροχή (αιγίδα των Υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης // Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας // Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων  Επίσης με την υποστήριξη των Γενικών Γραμματειών Πληροφοριακών Συστημάτων, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) στήνουμε ένα συνέδριο που προσπαθεί να απαντήσει στα θέματα μιας τραυματισμένης από την κρίση αγοράς Πληροφορικής και ψηφιακών επικοινωνίων, η οποία στην καθ' ημέραν ενασχόληση της προσπαθεί να ανοίξει δρόμους στις επιχειρήσεις, βρίσκοντας παράλληλα δρόμους επιβίωσης και ανάπτυξης η ίδια. Σε τέτοιους καιρούς το Greek ICT Forum αναδεικνύεται περισσότερο ως κέντρο του διαλόγου ανάμεσα στο Κράτος και τις επιχειρήσεις, αλλά και ανάμεσα στους διαφορετικούς τομείς επιχειρήσεων και τον κλάδο. Συνέργειες και συμμαχίες θα πέσουν στο τραπέζι, δεσμεύσεις θα καταβληθεί προσπάθεια να διατυπωθούν ημόσια από τους Δημόσιους λειτουργούς και την πολιτική ηγεσία, όπως ευδοκησαμε να δούμε τόσα χρόνια στις διοργανώσεις μας να συμβαίνει. 

Η φετινή διοργάνωση μας επικεντρώνεται 4 "βαριά" θέματα την 1η ημέρα:
  1. Ψηφιακές Υποδομές, Υπηρεσίες και Ευρυζωνικότητα: Καταγραφή βέλτιστων πρακτικών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αναγκαιότητα και κλιμάκωση νέων επενδύσεων σε υποδομές πληροφορικής (Gloud, Data Centers κ.α) και ψηφιακών επικοινωνιών (Rurals, ΜΑΝ, LTE, TTH κ.α), αξιοποίηση και συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα στο έργο των Rurals. 
  2. Κρίσιμες ψηφιακές εφαρμογές σε Επιχειρήσεις και Οργανισμούς: Αναφορά σε εφαρμογές πληροφορικής και επικοινωνιών που συμβάλουν στην μείωση του κόστους λειτουργίας και στην αύξηση της παραγωγικότητας εν μέσω ύφεσης. Εταιρίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, επικεφαλής ΙCT σε Επιχειρήσεις και Οργανισμούς παρουσιάζουν πως οι ψηφιακές τεχνολογίες είναι μία από τις βασικές παραμέτρους εξόδου από την ύφεση
  3. Ψηφιακές Επενδύσεις και Εξωστρέφεια της Ψηφιακής Ελλάδας: Αναδιάταξη και επανασχεδιασμός έργων ΤΠΕ στο ΕΣΠΑ, διεθνής προσανατολισμός της ελληνικής αγοράς ΤΠΕ, Καινοτομία και εφαρμογές στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, νέες  κατευθύνσεις στην αξιοποίηση των ψηφιακών υπηρεσιών και υποδομών, ολοκλήρωση και λειτουργία έργων πληροφορικής και επικοινωνιών.  
  4. Στρατηγική εξόδου των ΤΠΕ από την ύφεση και στροφή προς την ανάπτυξη: Καταγραφή και αποτύπωση του νέου «οδικού χάρτη» διαχείρισης και εξόδου του τομέα των ΤΠΕ από την κρίση στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα. Πολιτικοί, Επιχειρηματικοί και Δημόσιοι παράγοντες αναζητούν και συζητούν πρακτικές και εφαρμόσιμες προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης και της ύφεσης

Και στις τέσσερις ενότητες θα κληθούν να συμμετάσχουν ως ομιλητές κυβερνητικοί και πολιτικοί παράγοντες που διαμορφώσουν τις αποφάσεις της Κυβέρνησης στους τομείς της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, υψηλόβαθμα στελέχη του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα που χειρίζονται σημαντικές εγκαταστάσεις ICΤ στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και σημαντικοί παράγοντες που διαμορφώνουν την πορεία των ΤΠΕ.

Η 2η ημέρα είναι ελαφρύτερη στο "κλίμα", αλλά ουδόλως λιγότερο σημαντική: 
Κατά την δεύτερη ημέρα, την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, θα διεξαχθεί το ICT Forum NEW Generation, το οποίο απευθύνεται στην νέα γενιά που προσπαθεί, μέσα από τις ΤΠΕ να αναδείξουν τις «ψηφιακές ιδέες» τους και να τις μεταμορφώσουν σε προϊόντα και υπηρεσίες. Η θεματική διάρθρωση του  ICT Forum NEW Generation είναι η ακόλουθη:
«ΑναδυόμενεςΤεχνολογίες» στους τομείς των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής, οι οποίες αναπτύσσουν την νέα επιχειρηματικότητα και αναδεικνύουν ιδέες και προτάσεις για χρηστικές υπηρεσίες ευρείας χρήσης.
«Οδηγίες προς ΚυβερνοΠλοιάρχους», που θέλουν να μπουν στα βαθιά της ψηφιακής επιχειρηματικότητας. Ειδικοί και νέοι επιχειρηματίες περιγράφουν και αναλύουν το πλαίσιο των «νεοφυών» επιχειρήσεων [ start ups ]
«Χαρτογράφηση του χώρου των ΤΠΕ» χαρακτηριστικά στοιχεία των χώρων των ΤΠΕ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, απαραίτητα για όσους σκέπτονται να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στον ψηφιακές Τεχνολογίες. 

Έχοντας ήδη την στήριξη της αγοράς, και ως ένας εκ των οργανωτικών στελεχών είμαι σε θέση να γνωρίζω, όσοι μας τιμήσετε με την παρουσία σας (και) φέτος, στις 23 και 24 Οκτωβρίου θα τους βρείτε όλους εκεί. Μη λείψετε εσείς.

info: Στο ειδησεογραφικό μας site ICT+
ενώ εγγράφεστε ΔΩΡΕΑΝ ΕΔΩ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου