Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014

Workshop αορίστου χρόνου, συγκεκριμένου τόπου, με την ευχή της διεξαγωγής μιας παραγωγικής συζήτησης

O ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ χώρος Les yper yper της Θεσσαλονίκης εξέδωσε μια ενδιαφέρουσα ανακοίνωση αναφορικά με την πρόθεση του να στεγάσει μια σειρά από συζητήσεις μεταξξύ εικαστικών και εμπλεκομένων στον χώρο των τεχνών, σχετικά με μία ποικιλία ζητήμάτων κποινού προβληματισμού. Αναμεταδίδω, με την ευχή και την προσδοκία πραγματικά ο χώρος να επιθυμεί να στεγάσει ειλικρινή συζήτηση και όχι θέσφατα και μανιφέστα κανενός. Οι ομιλητές, πάντως, είναι -κατά θέση και κατά φύση- ενδιαφέροντες. Διαβάζω (δυνατά):

"Μια προσπάθεια προσέγγισης στα ουσιαστικά ερωτήματα, που απασχολούν τους νέους καλλιτέχνες- δημιουργούς, γενικά, αλλά και ειδικά, σε σχέση με το διακύβευμα του

καθενός ξεχωριστά. Σε μια εποχή, όπου η χιονοστιβάδα των πληροφοριών, παρασύρει σ' ένα μπέρδεμα το ουσιώδες και το δευτερεύον και εξαφανίζει το χρόνο, που απαιτείται, ώστε η πληροφορία, να μετατραπεί σε παιδεία. Όπου τα όρια των διαφορετικών μέσων είναι περισσότερο από ποτέ ασαφή, η χρήση τους, περισσότερο από ποτέ, θεμιτή, η πρόσβαση σε αυτά, εφικτή και ο κίνδυνος να ενδώσει κανείς στην ευκολία, υπαρκτός. Το μεγάλο ζητούμενο: Η επικοινωνία με τον άλλο, μέσα από τη δουλειά μας. Το κείμενο, συνοδός του έργου τέχνης, στις επίσημες εμφανίσεις του. Το έντυπο, η γοητεία του και τα μυστικά του. Χώροι, πρόσωπα και άγραφοι κανόνες συμπεριφοράς.  Γενικώς, ένας οδηγός επιβίωσης στο χώρο της τέχνης τόσο για τους δημιουργούς όσο και για το κοινό... Αυτές, τουλάχιστον, είναι οι προθέσεις μας.  Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο Les Yper Yper , Γεωργίου Σταύρου 4, επί τρία συνεχόμενα Σάββατα, 1, 8 και 15 Φεβρουαρίου 2014, από τις 12 έως τις 2,30 μ.μ. Στην περίπτωση που υπάρχει ενδιαφέρον, δεν αποκλείεται να συνεχιστούν επ' αόριστον... με ανταλλαγή απόψεων πάνω στην προσωπική δουλειά του καθενός.  Εισαγωγή-συντονισμός Τέτα Μακρή, ομότιμη καθηγήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ Στις τρεις πρώτες συναντήσεις συμμετέχουν: οι εικαστικοί, Χονδρός-Κατσιάνη o αρχιτέκτων , Απόστολος Καλφόπουλος ο ποιητής, Βασίλης Αμανατίδης ο αρχιτέκτων-εικαστικός , Φώτης Σαγώνας η επιμελητρια , Λυδία Χατζηιακώβου η ζωγράφος , Ράνια Εμμανουηλίδου οι σύμβουλοι οπτικής επικοινωνίας , Αποστόλης Ρίζος, και Τάσος Εφραιμίδης ο εικαστικός Βασίλης Σαλπιστής από το Παρίσι, μέσω skype.  ΕΝΑΡΞΗ: Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2014 στις 12 το μεσημέρι"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου