Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014

ΑλάτιΤΟ "Κοινόν των φωτογράφων" παρουσιάζει στην Θεσσαλονίκη μιά έκθεση με τίτλο "Αλάτι" , πάνω σε ένα πολύ ενδιαφέρον concept. Συμμετέχουν με έργα τους οι Βασίλης Βαρσακέλης, Σπύρος Μαρκογιάννης,  και Στέλιος Φιλίππου, καθώς επίσης, ο εικαστικός Βαγγέλης Ρόμπολας. Η έκθεση έχει ήδη εγκαινιαστεί (την Παρασκευή 28 Μαρτίου2014) και βρίσκεται στην  "f14 gallery", στην Αρχαία Αγορά.

 
Στο κείμενο της επιμέλειας -το οποίο υπογράφει ο Σπύρος Μαρκογιάννης, Πρόεδρος Δ.Σ. f14 ΚΟΙΝόΝ ΦΩΤΟΓΡάΦΩΝ- θα διαβάσετε: "Πανάρχαιο υλικό που άρχισε να δημιουργείται από τότε που σχηματίστηκαν οι θάλασσες στη γη. Πατέρας του ο ήλιος και μάνα του η γη, τροφοδοτούν την ύπαρξή του με τα ποτάμια που κουβαλούν τα συστατικά της στις θάλασσες. Πόλεμοι έγιναν για χάρη του και λαοί πλούτισαν πουλώντας το στην αρχαιότητα. Βασικό συστατικό στη διατροφή του ανθρώπου , δίνει νοστιμιά και ανοίγει την όρεξη. Παμπάλαιος τρόπος συντήρησης τροφίμων, με πολλές χρήσεις στην ιατρική και τη βιομηχανία. Τη σπουδαιότητά του αναγνώρισαν από τα πολύ παλιά χρόνια οι άνθρωποι. Για τους αρχαίους Έλληνες συμβόλιζε τη φιλία και την αλληλεγγύη και με αυτό επισφράγιζαν τις συμφωνίες μεταξύ τους και τις θυσίες προς τους θεούς.

«Υμείς εστέ το αλάτι της γης», αναφέρει η Καινή Διαθήκη.
«Μαζί φάγαμε ψωμί κι αλάτι», σημειώνουν οι νεότεροι για να τονίσουν τον σύνδεσμό τους.Χρήσιμο κι απαραίτητο για τον άνθρωπο και τη ζωή του.
Άξιος προσοχής ο τόπος παραγωγής του.
Εκεί, αφήσαμε τις μηχανές να ψάξουν και να συλλάβουν τα στοιχεία που φανερώνουν τη μοναδικότητα της δημιουργίας του και τον κρυμμένο θησαυρό που περικλείει…"


Επιμέλεια έκθεσης: f14- κοινόν φωτογράφων
Χρόνος έκθεσης: 28 Μαρτίου – 30 Απριλίου 2014
Χώρος διεξαγωγής: f14-gallery, Μητσαίων 3, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310244714
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 19:00-22:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου