Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014

Ελεάννα Μαρτίνου | "Facescapes [Πρόσωπα / Τοπία]"ΤΟ κέντρο ελληνικής γλώσσας "Λέξη-Λόγος" επέλεξε η Ελεάννα Μαρτίνου για την έκθεση σειράς έργων της με τίτλο "Facescapes [Πρόσωπα / Τοπία]".

«Τα πρόσωπα των ανθρώπων είναι μουσικές», γράφει ο Γιώργος Χειμωνάς. Μέσα από επάλληλες εναποθέσεις, χρώματα, πλέγματα, θραύσματα, εικόνες, στίχους και μελάνια, οι δύο διαστάσεις κατασκευάζουν την τρίτη διάσταση και τον χώρο. Με βασικό υλικό το μελάνι, η προσωπική γραφή δομεί τον χώρο και παραπέμπει στην αρχιτεκτονική κατασκευή. Η μικροκλίμακα του προσώπου συγγενεύει με τον άπειρο χώρο μέσα από ένα δίκτυο που συνδέει τις φαινομενικά ασήμαντες καθημερινές στιγμές με τη μη γραμμική συνέχεια του χρόνου. Κάθε πρόσωπο συντίθεται από τα μικρά θραύσματα και τις κυψέλες που το συνδέουν με το Σώμα της Κοινωνίας. Η άσκοπη περιπλάνηση στον λαβύρινθο των χρονικών στιγμών συγγενεύει με τη δομή της μουσικότητας της γλώσσας των ποιημάτων που είναι η αφορμή για την αποτύπωση του Προσώπου.

H Ελεάννα Μαρτίνου γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών έως το 2006 και ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Εικαστικών Τεχνών Αθήνας το 2009. Έχει συμμετάσχει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Μεξικό, Κροατία, Γαλλία, Τουρκία και Λατινική Αμερική και έχει εργαστεί για σκηνικά στο θέατρο και για εικονογράφηση βιβλίων. Ατομικές εκθέσεις/παρουσιάσεις : 2014 Κέντρο ελληνικής γλώσσας Λέξη Λόγος | 2013 Βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone, Αθήνα | 2013 Εκδόσεις Γαβριηλίδη | 2012 Batagianni gallery, Αθήνα | 2010 Apotheke gallery, Λευκωσία | 2010 Openartspace, Vitrina Project, Αθήνα | 2011 πολυχώρος BIOS, Αθήνα. 

Περισσότερες πληροφορίες για την ζωγράφο και το έργο της θα βρείτε ΕΔΩ.

.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου