Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2014

Ενδιαφέρον Forum Νεανικής Επιχειρηματικότητας στην Αθήνα, εξ ααφορμής της Ελληνικής Προεδρίας

TO Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, διοργανώνει την Τρίτη 11 Μαρτίου 2014, μεταξύ 10.30 – 14.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γεν.Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας/Γεν. Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης (Φραγκούδη 11 και Αλεξ.Πάντου, δίπλα από το Πάντειο Πανεπιστήμιο), Forum Νεανικής Επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
 
Ποιό είναι το αποτύπωμα της στην ελληνική οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα σήμερα; Ποιες είναι οι επιδράσεις της στην απασχόληση – και ειδικότερα, στους πληθυσμούς των νέων επιστημόνων αλλά και στις τοπικές αγορές; Ποιες τάσεις και συμπεριφορές ανιχνεύονται και καταγράφονται καθώς και ποιά τα όρια και οι συσχετίσεις ανάμεσα σε προσωπικές επιλογές, συλλογικές δράσεις και δημόσιες πολιτικές; Όλα αυτά τα ερωτηματικά χρειάζονται
απαντήσεις στο πλαίσιο της στήριξης των νέων, της ανάδειξης της νεανικής καινοτομίας και της δια βίου μάθησης στο περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης ιδιαίτερα σήμερα που διανύουμε τη περίοδο της Ελληνικής Προεδρίας. Απαντήσεις που φιλοδοξεί να δώσει η ημερίδα που διοργανώνει το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 
Προσέλευση: 10:00

Α΄μέρος 10.30 – 12:00
Η ημερίδα θα ανοίξει με χαιρετισμό του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Γκιουλέκα.

Το πρώτο πάνελ έχει θέμα: Νεανική Επιχειρηματικότητα και Ελληνική Πραγματικότητα
Συμμετέχουν: Δημήτρης Καλαβρός, Συνιδρυτής Found.ation και Nest Media, Φάνης Κουτουβέλης, Διευθύνων Σύμβουλος Intale, Δημήτρης Κουτσολιούτσος, Ιδρυτής Farmers Republic, Κυριάκος Πιερρακάκης, Συντονιστής Καινοτομίας AIT, Αλέξανδρος Ρούστας, Επικεφαλής iQbility, Χρήστος Λύτρας, Site Manager Egg
Συντονίζει ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης
Παρεμβαίνει ο πρόεδρος του Δ.Σ ΙΝΕΔΙΒΙΜ Φίλιππος Λέντζας

Διάλειμμα: 12:00 – 12:30

Β’ Μέρος : 12:30 – 14:00
Θα ακολουθήσει πάνελ με θέμα: Νεανική Επιχειρηματικότητα και Ευρωπαϊκή Πραγματικότητα
Συμμετέχουν: Σόφη Δασκαλάκη - Μυτιληναίου, Μέλος Δ.Σ. ΣΕΒ, Επικεφαλής Τομέα Δράσης «Επιχειρηματικότητα Νέων», Μέλος Δ.Σ. Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, Γιώργος Καμέτας, ειδικός συνεργάτης στη Διεύθυνση Συναλλακτικής Τραπεζικής Ομίλου, Εθνική Τράπεζα, Γιώργος Κατσουράνης, Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη Α.Ε., μέλος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Κοτσερίδης, Επίκουρος Καθηγητής Οινολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Βασίλης Μακιός, Ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών και υπεύθυνος της Μονάδας Corallia, Θανάσης Σκορδάς, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης

Παρεμβαίνουν ο Παναγιώτης Μανούρης, Διευθύνων Σύμβουλος ΙΝΕΔΙΒΙΜ και ο Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, Γ.Γ. Μέσων Ενημέρωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου