Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014

Thessaloniki's Lá Fhéile Pádraig! (St. Patrick's day)Η καρδιά της Ιρλανδίας θα χτυπά για τρεις ημέρες στην Θεσσαλονίκη. Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα από τις 9 το βράδυ, το bar "Beerατής" (Βιζύης  11, ΤΚ54454 -για να το βρείτε στο GPS σας!) κάνει αφιέρωμα στην γιορτήμ ενώ υπόσχεται η Guinness να ...ρέει σπάταλα :Ρ Δείτε και χάρτη ΕΔΩ.

ΣΤΙΣ 17 Μαρτίου οι Ιρλανδοί ανά τον κόσμο γιορτάζουν τον αγαπημένο τους Άγιο Πατρίκιο και ο Beerατής τους ακολουθεί, με ένα τετραήμερο φεστιβάλ μουσικής, αλκοόλ και κεφιού. Η γιορτή καθιερώθηκε κατά τον 17ο αιώνα, για να τιμήσει τον άγιο προστάτη της Ιρλανδίας Άγιο Πατρίκιο, αλλά και την άφιξη του χριστιανισμού στη χώρα. Σύμφωνα με την παράδοση έδιωξε όλους τους δαίμονες και όλα τα φίδια από την Ιρλανδία. Μέχρι σήμερα δεν έχουν βρεθεί δηλητηριώδη φίδια στην Ιρλανδία. Σύμβολο της γιορτής αποτελεί το εθνικό σύμβολο της Ιρλανδίας τριφύλλι, το οποίο σύμφωνα με το θρύλο,
χρησιμοποιούσε ο Άγιος Πατρίκιος για να εξηγήσει στους Ιρλανδούς την Αγία Τριάδα. Στις μέρες μας η Ημέρα του Αγίου Πατρικίου γιορτάζεται σε περισσότερες από 150 πόλεις σε όλο τον κόσμο, με σημαντικότερη φυσικά, αυτή που πραγματοποιείται στο Δουβλίνο. Οι περισσότεροι από 600.000 επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την παρέλαση των βαμμένων στα πράσινα και των ξωτικών, συναυλίες με παραδοσιακή ιρλανδέζικη μουσική, να ακολουθήσουν τα μονοπάτια του Αγίου Πατρικίου ή να παρευρεθούν σε κάποιο φεστιβάλ μπίρας και να δοκιμάσουν την εθνική μπίρα της Ιρλανδίας Guinness.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου