Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014

Σε εικαστική & εκδρομική διάθεσηΚαλημέρα & καλό μήνα. Ξέρω, μοιάζει "σαν ψέμματα",  κι ας είναι 2 Απριλίου σήμερα! Κι όμως, αλήθεια είναι! Αποφασίσαμε με τον Σταύρο Μυρωνίδη να σας δείξουμε τι άλλο κάνουμε, εκτός από τις δραστηριότητες στην γκαλερί, που, στην πραγματικότητα, είναι μονάχα ένα πολύ μικρό μέρος των όσων κάνουμε στον χώρο της Τέχνης! Ετσι, τώρα που "άνοιξε" ο καιρός, σκεφτήκαμε αύριο Τετάρτη 2 Απριλίου το απόγευμα, να σας πάμε μια βόλτα στην εξοχή! Θα φύγουμε με πούλμαν, θα κάνουμε μια διαδρομή 20' και κάτι από το κέντρο της πόλης στο Myrό Antiques House! Θα φύγουμε στις 18.00 ακριβώς από τον Λευκό Πύργο και θα επιστρέψουμε στις 21.30. θα παρακολουθήσουμε -με ελεύθερη είσοδο και, εννοείται, χωρίς υποχρέωση  αγοράς, για όλους, μέχρι συμπλήρωσης των θέσεων- την δημοπρασία αντίκας & τέχνης του Myrό Antiques House, θα δούμε τα μνημειακά γλυπτά του θερινού Συμποσίου Σύγχρονης Γλυπτικής της Greek Marble Initiative, θα παρακολουθήσουμε ένα υπέροχο bodypainting show (δείτε σχετικά ΕΔΩ), θα τσιμπήσουμε & θα πιούμε και κάτι για να συζητήσουμε πιο άνετα, και το βραδάκι -περίπου στις 21.30- θα επιστρέψουμε. 

Οι εγκαταστάσεις του Myrό Antiques House βρίσκονται σε ένα εξοχικό κτήμα πάνω σε ένα οροπέδιο με θέα τον Όλυμπο, 2χλμ. μετά την Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Το  τοπίο είναι μαγευτικό και η τοποθεσία υπέροχη. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις στεγάζουν συλλογές αντικών, μία πινακοθήκη, μία γλυπτοθήκη, εργαστήριο συντήρησης έργων τέχνης, και μια αίθουσα με οπτικοακουστικά μέσα χωρητικότητας 400+ ατόμων όπου λαμβάνει χώρα η δημοπρασία μας. 

Αυτό τον καιρό στο Myrό Antiques House βρίσκονται σε έκθεση σε διακριτούς χώρους, η μεγαλύτερη συλλογή έργων του ζωγράφου Δανιήλ Δανιήλ, η μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή όπλων της περιοδου 1780 - 1830 κατασκευασμένων στην περιοχή των Βαλκανίων, της Ελλάδας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όπως και μία αίθουσα με έργα σύγχρονης τέχνης πολύ νέων ελλήνων δημιουργών.

Πληροφορίες για την δημοπρασία, την διαδικασία της, τι θα δείτε να δημοπρατείτε, κλπ. ΕΔΩ. Για κρατήσεις θέσεων καλέστε με στο κινητό μου (6948813460). 

Πληροφορίες, φωτογραφίες και άλλες λεπτομέρειες για το θερινό διεθνές Συμπόσιο της Greek Marble Initiative ΕΔΩ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου