Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014

Μια κοινωνία σε σύγχιση, μια Πολιτεία σε διάλυση...

Ο κ. Ρωμανός δικάστηκε πρωτοδίκως και καταδικάστηκε για μέρος των κατηγοριών. Δικαστήριο δεν έχει αποφανθεί υπέρ της σύστασης τρομοκρατικής οργάνωσης, συνεπώς ο κ. Ρωμανός δεν δικαιούται να θεωρείται τρομοκράτης. Αν και φυλακισμένος, ο κ. Ρωμανός δεν έχει δηλώσει μεταμέλεια*, πολιτικοί παράγοντες πιέζουν ώστε να του δοθεί άδεια, σαν να επρόκειτο για μεταμελημένο κατάδικο, για να σπουδάσει, επειδή έδωσε και πέτυχε στις Εξετάσεις. Μάλιστα, οι πολιτικοί αυτοί που ανήκουν στην Κυβέρνηση, το πράττουν εκβιαστικά, δίνοντας εκτεταμένη δημοσιότητα. Ο ΠτΔ κάνει την κίνηση της βράβευσης, ίσως ως ενθάρρυνση προς τον ίσιο δρόμο πιθανώς, κίνηση που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά η κυβέρνηση. Ολα τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται πάνω του, και ο μη μεταμελημένος κατάδικος βρίσκει βήμα. Εκμεταλλευόμενος θέσεις που εκφράστηκαν από την κυβέρνηση ζητά τα νέα του δικαιώματα που αυτή φρόντισε να εγκαθιδρύσει, όχι κατά Νομικό, αλλά κατά επικοινωνιακό τρόπο, όπως θα έκανε σε οποιαδήποτε μη φαιδρή χώρα, μία μαχόμενη αντιπολίτευση και όχι η Συμπολίτευση. Το αποτέλεσμα είναι όλοι να έχουν δίκαιο: Τόσο τα δικαστήρια και η Αστυνομία που δεν του δίνουν άδεια -αφού αντιμετωπίζει την φυλακή όχι ως "σχολή" μεταμέλειας, και τον εαυτό του όχι ως σωφρονισμένο, αλλά ως επαναστάτη, όσο και ο ίδιος αφού ζητά να του παερασχεθούν όσα η Ελληνική Κυβέρνηση δημοσίως του υποσχέθηκε! Μήπως θα πρέπει ως πολίτες και ως φορολογούμενοι να πούμε και μπράβο στην κυβέρνηση για αυτό το οικτρό αδιέξοδο που προκάλεσε;

Αυτά τα ολίγα, ως απάντηση σε ορισμένους που μου λένε για τους "λεπτούς χειρισμούς" της κυβέρνησης στο ζήτημα.... Πιο άγαρμπος πεθαίνεις!
__________________
*Κατά το πνεύμα του νόμου (όχι πάντα κατά το γράμμα του), αν ο κατάδικος δεν δηλώσει μεταμέλεια δεν έχει ξεκινήσει ουσαστικά ακόμη η σωφρονιστική διαδικασία. Κατά το γράμμα του Νόμου, η σωφρονιστική διαδικασία ξεκινά την ημέρα που κατόπιν της καταδίκης του εγκλείεται στην φυλακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου