Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

Event διεθνών προσδιαγραφών σε χρώμα βαθύ κόκκινο

Τα οινικά πράγματα φαίνονται να ωριμάζουν και ένα event που μου έκανε εντύπωση για την καλή οργάνωση του παρουσιάζεται στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρετανία" στην Αθήνα, την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου, στις 13.00. Με ένα καθορισμένο αντίτιμο εκκίνησης στα €38, ο επισκέπτης θα παραλαμβάνει ένα μπλοκ με δέκα κουπόνια αξίας €3 έκαστο τα οποία θα εξαργυρώνει στα stands των εκθετών ώστε να δοκιμάζει στο κόστος τους κρασιά που υπό άλλες συνθήκες δεν είναι απλώς απαγορευτικά λόγω τιμής αλλά επιπλέον δεν είναι και εύκολα προσβάσιμα και σίγουρα όχι στις μεγάλες, οινικές εκθέσεις. Κάθε κρασί (δόση των 50ml) θα κοστίζει μία ή και περισσότερες επιταγές, αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από το κόστος κάθε κρασιού και την απόφαση κάθε εκθέτη. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κρασιά με τιμή γύρω στα €120 στην κάβα θα μπορούν να δοκιμαστούν με δυο κουπόνια. Φυσικά, κάθε επισκέπτης θα μπορεί να αγοράζει επιπλέον μπλοκ κουπονιών, εφόσον το επιθυμεί.  "Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι το οινικό ταξίδι δεν θα περιοριστεί στη χώρα μας αφού οι σημαντικότερες εισαγωγικές εταιρείες κρασιών ("Αίολος", "Cellier", "Deals", "Οινόκοσμος", "Trinity") θα κατεβάσουν το "βαρύ πυροβολικό" τους ώστε οι Έλληνες οινόφιλοι να το απολαύσουν με αυτούς τους εξαιρετικά προνομιακούς όρους.  Η εμπειρία όμως δεν σταματάει εκεί. Μια ομάδα επιλεγμένων χορηγών, όπως
η σαμπάνια Veuve Clicquot και η εταιρεία Arla με τα πολύ καλά τυριά της, θα διαθέτουν τα προϊόντα τους δωρεάν ώστε η εμπειρία να είναι όσο το δυνατόν πιο απολαυστική. Χορηγοί στα “Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά” θα είναι επίσης η Miele με τους εξαιρετικούς συντηρητές κρασιών της, η Volvo μια από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες που μάλιστα έχει γαστρονομική ευαισθησία και οι εμβληματικές Volvo & Mont Blanc, δίνοντας έτσι το μήνυμα ότι το κρασί είναι αναπόσπαστο μέρος αυτού που ονομάζουμε «καλή ζωή».  Στο πλαίσιο της δοκιμής των "Μεγάλων Κόκκινων Κρασιών" θα διοργανώσουμε μια σειρά από πολύ ιδιαίτερα Master Class εμβάνθυνσης στα κόκκινα κρασιά με δοκιμές σπουδαίων κρασιών. Στο πρώτο, το “€50 Challenge” θα θέσουμε σε «τυφλή» κόντρα έξι κρασιά από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, ενώ στο δεύτερο “Cabernet blends: Bordeaux Vs Νέος Κόσμος” θα δοκιμαστούν έξι κορυφαία κρασιά με βάση το Cabernet Sauvignon από το Bordeaux, την Καλιφόρνια και την Αυστραλία. Λεπτομέρειες και τιμή συμμετοχής για τα master classes θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες όταν θα ανοίξει και η δυνατότητα δήλωσης συμμετοχής.  Το ταξίδι μας θα κορυφωθεί το βράδυ της ίδιας ημέρας, στο Tudor Hall και στο δείπνο που θα ετοιμάσει για μας ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου, ένα δείπνο που θα συνοδευτεί από σπουδαία κρασιά-έκπληξη και από την κορυφαία σαμπάνια Veuve Clicquot La Grande Dame. Οι λεπτομέρειες και η τιμή συμμετοχής θα ανακοινωθούν επίσης σε λίγες μέρες όταν θα ανοίξει και η δυνατότητα δήλωσης συμμετοχής.  Μείνετε συντονισμένοι στην νέα αυτή στήλη του FnL από την οποία θα πληροφορείστε όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για το μοναδικό αυτό ταξίδι, αλλά και τις ιστορίες πίσω από την δημιουργία των κρασιών που θα δοκιμαστούν".

Διαβάστε περισσότερα και επισκεφτείτε που και που μέχρι το event για τυχόν νεότερες ανακοινώσεις ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου