Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015

Δυστυχώς επτωχεύσαμε (και όχι μόνο ως Οικονομία)

Θα πρότεινα και στους μεν και στους ...δε(ν), να μην επιτίθεστε προσωπικά, ακόμα κι αν θεωρείτε εγκληματικό λάθος το "ΝΑΙ" ή το "ΟΧΙ". Και οι δύο πλευρές πρέπει να πούμε ΟΧΙ στον Εθνικό διχασμό που προωθείται. Αναλογιστείτε ότι και με "ΝΑΙ" και με "ΟΧΙ" η χώρα σε περίπου 20 μέρες θα κείτεται σε ερείπια, και, έμελλε, στις γενιές μας να σηκώσουμε το βάρος της ανοικοδόμησης της. Σε μια τέτοια προσπάθεια κανείς δεν περισσεύει: ας φροντίσουμε να αρκούμε, όντες όλοι μαζί.

Σήμερα, "δυστυχώς επτωχεύσαμε". Φίλος εχθες μου μετέφερε επισήμανση από ΣΥΡΙΖΑίους, σύμφωνα με την οποία "η Ελλάδα δεν έχει πτωχεύσει διότι δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από κανέναν διεθνή φορέα ή την Ελληνική Κυβέρνηση. Αν υπάρχει τέτοια ανακοίνωση που βρίσκεται;"
- Ορίστε λοιπόν η επίσημη ανακοίνωση της πτώχευσης της Ελλάδας από το EFSF(το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος), αναφορικά με το δάνειο €130.9 δισ. από δάνεια της Ευρωζώνης μέσω του χρηματοοικονομικού μηχανισμού στήριξης, δηλαδή, "τα Μνημόνια". Λεπτομερώς διαβάζετε ΕΔΩ, την ανακοίνωση στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου