Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015

156.726 άνθρωποι δεν είναι τυχαίοι

"Κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος", "πολιτική ανοικτών θυρών", "οι πρόσφυφες είναι αδέλφια μας", "ΟΧΙ στα στρατόπεδα συγκέντρωσης", ήταν μερικά από τα ιδεοληπτικά συνθήματα με τα οποία τα ανεπάγγελτα και γενικώς άκαπνα στελέχη της παρούσας κυβέρνησης αντιμετώπιζαν μοχλεύοντας τους lifestyle ψευτο-ενδιαφερόμενους για τα κοινά άεργους ή καλοβολεμένους στο Δημόσιο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις "ακτιβιστές" τους (άλλη μια λέξη που στην Ελλάδα τα τελευταία 6 χρόνια έχει χάσει εντελώς το νόημα της, μαζί με τις λέξεις "Αριστερά" και "Αναρχικός").


Σήμερα, μόλις επτά μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, διαβάζω για τους 156.726 "μη νόμιμους μετανάστες" που συνελήφθησαν (αναλογιστείτε πόσοι πιθανώς διαφεύγουν της σύλληψης) από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους. Το αντίστοιχο νούμερο του 2014 ήταν 32.070. Επιπλέον, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, έχει αλλάξει άρδην η αναλογία εισερχομένων στην χώρα μας έναντι άλλων σημείων εισόδου εντός ΕΕ. Συγκεκριμένα το 2014 (ετήσια επισκόπηση) η αναλογία ήταν 1:9 σε σύγκριση με την Ιταλία, ενώ φέτος (7μηνία) είναι 1:1.

Άλλο ενδιαφέρον ζήτημα είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία έρχεται από την θάλασσα πλέον, και δη από την Τουρκία (126.250 εκ του ως ανωθεν αναφερθέντος συνόλου, ενώ πέρυσι ήταν 8.738), γεγονός που ενισχύει την άποψη για την αποτυχημένη πολιτική της παρούσας κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας παράλληλα την αποτυχία του νεότερου τείχους του αίσχους που σήκωσε η ΝΔ στον Έβρο. Οι "πρόσφυγες χωρίς χαρτιά" (όπως είναι ο επίσημος διεθνής, και ακριβέστατος τους καθεστώτος της πλειονότητας των περιπτώσεων,  όρος)  έχουν αυξηθεί στα Δωδεκάνησα  κατα 1251%.

Αντιλαμβάνεστε ότι η χθεσινή ανακοίνωση της κυβέρνησης η οποία θριαμβολογεί για την λύση του προβλήματος με τους μετανάστες στο Πεδίον του Άρεως στην Αθήνα, ήτοι την ουσιαστική μετακίνηση σε containers των 171 εκ των περίπου 500 που βρίσκονταν εκεί, αλλά με το που αναγγέλθηκε η μετακίνηση τους εξαφανίστηκαν μέσα στην Αθήνα, θεωρώντας ότι θα τους κλείσουν σε "στρατόπεδο συγκέντρωσης", είναι κατάπτυστη και γελοία. Αυτή την στιγμή, και σύμφωνα με τα στοιχεία των Δήμων και της Αστυνομίας περίπου 5.000 βρίσκονται στην Κω, 3.000 βρίσκονται στη Μυτιλήνη, 900 βρίσκονται στην Χίο, 1.200 βρίσκονται στη Σάμο.

Φυσικά, πλέον η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έπαψε να μιλά για στρατόπεδα συγκέντρωσης και υπογραμμίζει στην ανακοίνωση της περί μετακίνησης των προσφύγων στην πρώην χωματερή του Ελαιώνα στην Αττική ότι οι "φιλοξενούμενοι" μπορούν να φύγουν και να επιστρέψουν εκεί όποτε θέλουν. Αλλη εγκληματική γελοιότητα αυτή. Η κυβέρνηση αδυαντεί να καταλάβει ότι οι πρόσφηγες δεν θέλουν να φύγουν ή να μείνουν. Θέλουν να εγκατασταθούν σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ βρουν δουλειά για να χτίσουν μια νέα ζωή. Αν η Ελλάδα τους παρέχει την δυνατότητα να ζουν με την ησυχία τους όσο αναζητούν το μέλλον τους, και ενόσω αυτή την στιγμή τα βόρεια σύνορα μας είναι κλειστά, και τα θαλάσσια προς ΕΕ είναι απολύτως ελεγχόμενα, αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν, και, ορισμένως, δεν επιθυμούν να φύγουν.

Η κυβέρνηση πρέπει να διαπραγματευτεί λύση με την ΕΕ. Οι άνθρωποι αυτοί δεν κατέφυγαν στην Ελλάδα, αλλά στην ΕΕ. Πρόκειται για ευρωπαϊκό πρόβλημα το οποίο δεν θα λυθεί με τους πομφόλυγες της κας. Χριστοφιλοπούλου, αναπληρώτριας υπουργού κας. Χριστοφιλοπούλου που στην προχθεσινή Συνέντευξη Τύπου επισήμανε ότι για την κατάσταση ευθύνεται η ΕΕ "για την τύχη αυτών των ανθρώπων και δεν τους βοηθά να βρουν έναν άλλον τρόπο να ζουν με αξιοπρέπεια". Ωραίες οι πομπώδεις δηλώσεις στο εσωτερικό κυρία μου, αλλά, πότε είπατε ότι ζητήσατε Σύνοδο Κορυφής στην ΕΕ για το μεταναστευτικό; Είναι η ιδέα μου ή αυτό ζητήθηκε τελευταία φορά επί ΓΑΠ; Ποιές είναι οι (συγκεκριμένες με στρατηγική και σχέδιο) προτάσεις σας προς την ΕΕ; Σίγουρα, δεν είναι το "πλοίο των λεπρών" που εγκαταστήσατε στο λιμάνι Κω, ούτε η "φιλοξενία από τους κατοίκους που δείχνουν αλληλεγγύη" στα άλλα νησιά, ή οι λύσεις που εκ των πραγμάτων αναγκάζονται να δώσουν οι Δήμοι, με τα λεφτά των Δημοτών τους, ώστε στην συνέχεια να θριαμβολογείται εσείς εκ της ασφάλειας της πρωτεύουσας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου