Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015

Το εκλογικό αδιέξοδο: τροφή για σκέψη

Σχετικά με τις εκλογές,  πρόσφατες συζητήσεις μου με προσωπικούς φίλους και την συμμετοχή μου σε συζήτηση που διεξάγεται στο προφίλ του Στέφανου Μάνου στο facebook που διεξάγεται ενώ γράφονται αυτές οι γραμμές, επισημαίνω ως τροφή για σκέψη τρία  ζητήματα αναφορικά με τις προσδοκόμενες/διαβλεπόμενες από αρκετούς από εμάς εκλογές (πέραν της πιθανολόγησης διεξαγωγής τους ή μη, καθότι κατ' εμέ σίγουρα θα οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές).

1ον) Την δέσμευση της χώρας να ψηφίσει εφαρμοστικούς και ρυθμιστικούς νόμους των συμφωνηθέντων στο νεότερο Μνημόνιο στα φορολοφικά, τα ασφαλιστικά και τα συνταξιοδοτικά ζητήματα μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.

2ον) Την αποδεδειγμένη παντελή ανικανότητα της παρούσας διοίκησης να επεξεργαστεί με ορθολογικά και σύννομα κριτήρια και να αναπτύξει οποιαδήποτε πολιτική προς το συμφέρον της χώρας ή και να εφαρμόσει οποιαδήποτε συμφωνία, ως αποτέλεσμα απειρίας στον χειρισμό Δημοσίων πραγμάτων, απόλυτης άγνοιας πως λειτουργεί το κράτος, απόλυτης εμπιστοσύνης σε συμβούλους που με την σειρά τους δεν έχουν ιδέα από τα αντικείμενα για τα οποία έχουν διοριστεί στις θέσεις τους, απαξίωσης όσων συμβούλων δεν έχουν συνδικαλιστικό ή κομματικό παρελθόν, και διάθεσης μόνο να συντηρήσουν τα ειδικά καθεστώτα προστασίας "δικών μας παιδιών" από όλο το κομματικό στερέωμα προκειμένου να κερδίσουν ψήφους και συντεχνιών προκειμένου να εξαγοράσουν καθεστώς μηδενικής αντίδρασης σε ό,τι κάνουν. Το αποτέλεσμα είναι ότι ακόμα κι αν επιθυμούσαν διακαώς να εφαρμόσουν το Μνημόνιο είναι σε απόλυτη ανικανότητα να το κάνουν.

3ον) Το ζήτημα που εγείρει ο Στέφανος Μάνος στην προαναφερθείσα συζήτηση αναφορικά με την εκλογική παγίδα για τον Τσίπρα. Γράφει: "Αν γίνουν σύντομα εκλογές, το κυρίαρχο ερώτημα που θα τεθεί στα κόμματα είναι: Θα εφαρμόσετε το μνημόνιο Τσίπρα; ΚΚΕ και ΧΑ δεν έχουν πρόβλημα. Δεν θα το εφαρμόσουν. Τι θα απαντήσει όμως ο κ. Τσίπρας που φρόντισε ήδη να πει ότι δεν συμφωνεί με το περιεχόμενό του; Αν πει ότι δεν θα το εφαρμόσει, πως θα αντιδράσουν οι εταίροι (οικονομία, τράπεζες); Αν πει ότι θα το εφαρμόσει, πως θα αντιδράσει το εκλογικό σώμα; Η καλύτερη λύση είναι να μη γίνουν εκλογές".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου