Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016

Ναι, είμαστε ρατσιστές

"Στην Ελλάδα το 2016 με την ”Αριστερά” στο τιμόνι και εντός των συνόρων της χώρας, δύο Παλαιστίνιοι, πολίτες του Ισραήλ εξαναγκάζονται από Ισραηλινούς επιβάτες να κατεβούν από αεροσκάφος της Aegean, στο Ελευθέριος Βενιζέλος, γιατί λέει ότι οι Ισραηλινοί ανησυχούσαν για την ασφάλεια τους. Όλα αυτά ενώ είχε παράτυπα και με το έτσι θέλω κληθεί η αστυνομία για να ελέγξει το έγγραφα των δύο επιβατών. Πάρα το γεγονός ότι οι αστυνομικοί δεν διαπίστωσαν κανένα πρόβλημα, η εταιρεία "εξαναγκάστηκε" από τους εξαγριωμένους Ισραηλινούς επιβάτες να μην επιτρέψει την επιβίβαση των δύο Παλαιστινίων, εξαιτίας της εθνικότητας τους". Έτσι σχολιασμένη κυκλοφορεί η είδηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης...

Σκέφτεστε αν αυτό είχε συμβεί επί συγκυβέρνησης / δεξιάς κυβέρνησης / ΠΑΣΟΚ, κλπ., τι θα γινόταν την επόμενη μέρα; Δοξα τω  Θεο, τον Χριστό και την Παναγία (τους) έχουμε ΑΡΙΣΤΕΡΑ!  Και για να μην παραμένουμε στις κραυγές, αλλά να πάμε στην ουσία του πράγματος, ουσιαστικά οι επιβάτες θα κατέβαιναν ούτως ή άλλως, διότι οι ισραηλινοί εβραίοι που διαμαρτυρήθηκαν -όπως θα διαβάσετε στην φιλοαραβική πηγή που ακολουθεί (αλλά και σε άλλα Μέσα, είναι διαπιστωμένο ότι έτσι έγιναν τα πράγματα) κατάφεραν να πάρουν με το μέρος τους σημαντική μερίδα των επιβατών με αποτέλεσμα οι δύο Παλαιστίνιοι να κατέβουν από το  αεροπλάνο με την θέληση τους.

Το θέμα δεν είναι ότι τα πράγματα θα έπρεπε να έχουν γίνει εντελώς διαφορετικά. Ναι, η εταιρεία μπορούσε να επικαλεστεί πρόβλημα και να ακυρώσει την πτήση, αν στην πραγματικότητα (και πέραν των δηλώσεων του εκπροσώπου της) είχε πολιτική ενάντια στον ρατσισμό. Τι άλλο όμως θα ήταν το αναμενόμενο να γίνει;

Σε οποιαδήποτε ευνομούμενη Ευρωπαϊκή χώρα, κάποια Αρχή της Πολιτείας θα εγκαλούσε την εταιρεία για την λύση που έδωσε. Κι αυτό διότι οι Νόμοι από τον Διαφωτισμό και έπειτα είναι παραδεδεγμένο ότι βρίσκονται εκεί για να υπερασπίζονται τις μειοψηφίες. Αν λοιπόν "πολλοί επιβάτες" ή ακόμα και η "πλειοψηφία" εμποδίζουν την ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων με βάση την εθνικότητα τους, αυτό, ναι, είναι ρατσισμός! Και μπορεί μια εταιρεία, ένας πιλότος ή οποιοσδήποτε ιδιωτικός φορέας να κλείνει το μάτι στους ρατσιστές, αλλά ένα κράτος όχι. Συνεπώς η Aegean θα έπρεπε να περάσει μια δικαστική διαδικασία για τις επιλογές της. Και αυτές οι επιλογές, για να ξεκαθαρίζουμε το ζήτημα- δεν είναι το ότι κατέβασε τους επιβάτες -όπως, κάκιστα αναφέρεται στα σχετικά δημοσιεύματα διάφορων αναρχικοαριστερών στα Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης και σε ιστοσελίδες- αλλά ουσιαστικά ότι επέλεξε δια του υπαλλήλου της πιλότου / κυβερνήτη του  αεροσκάφους να συμπεριφερθεί διαφορετικά από τους υπόλοιπους επιβάτες.

Φυσικά σε εποχές τόσο ακραίας τρομοκρατίας, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι αν υπήρχε επώνυμη καταγγελία από επιβάτες ότι θεωρούν πως υφίσταται κίνδυνος τρομοκρατικής ενέργειας, θα έπρεπε να ακολουθηθεί η διαδικασία που ακολουθήθηκε (δηλαδή να κληθεί η Αστυνομία για επιπλέον έλεγχο), ο ρατσισμός όμως ξεκινάει από εκεί και πέρα. Διότι, αν πράγματι το πρόβλημα με τους ηυπόλοιπους επιβάτες που ξεσηκώθηκαν ήταν ανυπέρβλητο, ηθική υποχρέωση της ευαιρείας θα ήταν να μην πετάξει, και αυτό να συμβεί με ευθύνη των επιβατών, από τους οποίους θα μπορούσε να σπρώξει το ζήτημα και να ζητήσει η ίδια δια της νομικής οδού ή Εισαγγελέας αυτεπάγγελτα (μου είπαν, δεν είμαι σίγουρος ότι ισχύει αυτό) αποζημίωση για παρακώλυση συγκοινωνιών!

Συνεπώς, ναι η εταιρεία έδρασε ρατσιστικά, κλείνοντας το μάτι στους ρατσιστές για να μην χάσει πελάτες, και εαν τις επόμενες ημέρες η Δικαστική Εξουσία δεν κινηθεί αυτεπάγγελτα εναντίον της, κατά την γνώμη μου, υποστηρίζει τους ρατσιστές.

Προτιμώμενη πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου