Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016

Cloud, το απαιτητικό

H Toshiba Europe χρηματοδότησε έρευνα της ICM Unlimited, τα αποτελέσματα της οποίας αποκαλύπτουν ότι η ασφάλεια δεδομένων (54%) και οι νέες λύσεις cloud (52%) θα είναι οι βασικοί τομείς επενδύσεων για τα τμήματα IT στην Ευρώπη φέτος. Η έρευνα διεξήχθη σε 400 senior IT decision makers σε μεσαίες επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γαλλία και στη Γερμανία. Η έρευνα εστιάζει στις  προκλήσεις του πολλαπλασιασμού των συσκευών και της ανόδου του Internet of Things και πώς αυτές οι τάσεις οδηγούν σε αυξημένες απαιτήσεις για προσωπικό και διοικητικό συμβούλιο. Οι απαιτήσεις αυτές περιλαμβάνουν τη διαχείριση των αναβαθμίσεων λογισμικού – που θεωρούνται η μεγαλύτερη πρόκληση αναφορικά με τη διαχείριση πολλαπλών συσκευών στο Ηνωμένο Βασίλειο (36%) και στη Γερμανία (39%) – μέχρι την προστασία των επιχειρήσεων από απειλές ασφαλείας που ενδέχεται να προκύψουν από την αύξηση των touchpoints.

Καθώς περισσότερες συσκευές από ποτέ μπορούν να συνδέονται με εταιρικά δεδομένα, με το 62% του προσωπικού σε όλες τις αγορές να χρησιμοποιεί προσωπικές συσκευές όπως smartphones (42%) και tablets (31%) για εργασία εξ’ αποστάσεως, οι εταιρίες θεωρούν πλέον την ασφάλεια ως προτεραιότητα. Τα αποτελέσματα δείχνουν επίσης ότι οι πολλαπλές απειλές σε επίπεδο IT ασφαλείας οδηγούν τις επιχειρήσεις σε συνεχή reviews, με πάνω από 60% των επιχειρήσεων να έχουν προχωρήσει σε αξιολόγηση της στρατηγικής ασφαλείας τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Σε Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία, ένας στους πέντε senior IT decision makers βλέπουν τις εξωτερικές κυβερνοεπιθέσεις σαν το μεγαλύτερο κίνδυνο στην εταιρική ασφάλεια, ενώ οι ιοί (22%) είναι ο βασικότερος παράγοντας ανησυχίας στη Γαλλία. Προκειμένου να διασφαλίσουν μια επαρκή ισορροπία ασφαλείας, επιτρέποντας στο προσωπικό να χρησιμοποιεί τις συσκευές της επιλογής του, οι έξυπνες και συνειδητοποιημένες αγορές IT είναι εξαιρετικά σημαντικές. Η χαμηλή διάρκεια μπαταρίας (41%) είναι ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι senior IT decision makers, καταδεικνύοντας ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να επενδύσουν σε συσκευές που είναι φτιαγμένες για εταιρική χρήση, όπως ο Toshiba’s Portégé Z20t-C που προσφέρει διάρκεια μπαταρίας έως 17 ώρες.

Οι λύσεις Cloud είναι επίσης μια βασική επένδυση, που βοηθάει τις εταιρίες να ξεπεράσουν τον ανταγωνισμό καθώς επιτρέπουν απλούστερη διαχείριση δεδομένων, εγγράφων και εφαρμογών που οι υπάλληλοι χρησιμοποιούν στις συσκευές τους. Μέσω cloud computing, οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν το IT σύμφωνα με τις απαιτήσεις τους, γεγονός που τους επιτρέπει να αυξάνουν ή να μειώνουν τις τεχνολογικές τους υποδομές σε απόλυτη συνάρτηση με την επιχείρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου