Σάββατο, 9 Ιουλίου 2016

Πολιτικές φυλές των Social Media Μέρος 1ο

Φωτογραφία Αρχείου: Οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζουν παρακολουθώντας
σε εκλογικ΄λο κέντρο του κόμματος την καταμέτρηση ψήφων στις εκλογές. 
Γνωστό στέλεχος της Αντιπολίτευσης γράφει τα παρακάτω πνευματοδέστατα και οξυδερκέστατα για τους γνωστούς (μας) "αγνώστους" που μας λένε την γνώμη τους κάθε ευκαιρίας δοθείσης στα Social Media,  γινόμενοι ενσυνείδητα ή υποσυνείδητα όργανα της παράδοσης του Δημόσιο Λόγου στον Άκρατο Λαϊκισμό, για λογαριασμό της κυβέρνησης. Το πόνημα τιτλοφορείται "Οι γραμμιτζήδες του  ΣΥΡΙΖΑ", και έχει ως εξής:

Μετά από έρευνες κατέληξα πως χωρίζονται στις εξής κατηγορίες:
1. Ο "Οπαδός".
Από το πρωί ως το βράδυ αποθεώνει την κυβέρνηση και τον Τσίπρα προσωπικά. Και να τα "Στηρίζει τους ευάλωτους οικονομικά ο Τσακαλώτος", "Πάμε φουλ για κούρεμα του χρέους" κλπ κλπ. Σπάνια κατηγορία γιατί ο κόσμος δεν είναι τόσο μαλάκας και τους έχει πάρει είδηση.
2. Ο "Ύπουλος".
Τέκνικλι, δεν υποστηρίζει ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ. Ψιλοχώνει μάλιστα αλλά τα χωσίματα είναι του στυλ: "Αλέξη, πρόσεχε μη γίνεις σαν κι αυτούς" ή "Το ό,τι γλιτώσαμε από τους νεοφιλελέδες δε σημαίνει πως πρέπει να ιδιωτικοποιήσουμε το νερό. Έστω και αν θα το κάνουμε με ευνοϊκότατους όρους". Ουσιαστικά, σπρώχνει με χίλια τους συριζανέλ υπογείως. Η πιο άθλια και σιχαμερή κατηγορία.
3. Ο "Αντινεοφιλελές".
Δεν ασχολείται ποτέ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Απλώς βρίζει συνεχώς τους υπόλοιπους: "Ο Κούλης έκανε αυτό", "Ή Φώφη έκανε εκείνο", "Δείτε τις έγραψε ο Χωμενίδης/ Τατσόπουλος/ Χειμωνάς" κ.ο.κ. Αφήνει φυσικά να εννοηθεί πως έχουμε την πιο άξια και αΘρώπινη κυβέρνηση στον κόσμο.
4 Ο "Διεθνής".
Δεν γράφει τίποτα για τα της Ελλάδας. Μόνο αποθεώνει τους διάφορους Φάρατζ, Πούτιν, Ιγκλέσιας και τον "αγγλικό λαό που είπε ΟΧΙ στη λιτότητα" βρίζοντας τους αντίστοιχους Ολάντ, Χίλαρι και φυσικά Σόιμπλε-Μέρκελ.
5. Ο "Κομμάντο".
Στο προφίλ του βάζει μόνο τραγουδάκια. Μεταφέρει όμως τη δράση στα δικά μας προφίλ με προσβολές και ύβρεις κάτω από αντικυβερνητικές αναρτήσεις. Αν κάποιος κάνει το λάθος και απαντήσει, έχει έτοιμο το πρισκρι το οποίο εννοείται πως θα κόψει και θα ράψει στα μέτρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου