Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017

Αν εργάζεσαι στην Ελλάδα είσαι ο Εχθρός

Πολλοί Έλληνες περιγελούν το "Αμερικάνικο όνειρο", την απεικαζόμενη δυνατότητα κάποιου από "πολύ χαμηλά" να ανέλθει κοινωνικά ή μορφωτικά, αλλά, κυρίως, εισοδηματικά, με σκληρή δουλειά στις ΗΠΑ. Στην Ελλάδα είμαστε καλύτεροι: το επιτυγχάνουμε χωρίς την ...δουλειά. π.χ. όπως έγραφε ο Ιωαννης Μιχαηλ Λοβερδος την περασμένη εβδομάδα στο status του ΕΔΩ, έγραφε: "Η κόρη της βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Ασημινας Ξηροτύρη, που ονομάζεται Ουράνια Αικατεριναρη, (άγνωστων άλλων προσόντων), προσελήφθη ως διευθύνουσα σύμβουλος στο Υπερταμειο με μισθό...270000. Ναι 270 χιλιάδες! Ζαλίστηκα απ τα μηδενικά, συντροφοι!". 

Παράλληλα, η ηλεκτρονική έκδοση www.iefimerida.gr σημειώνει σε ρεπορτάζ της ΕΔΩ ότι η κυρία αυτή είναι και υπόδικη για παράνομη δανειοδότηση άλλου κρατικού πργανισμού του οποίου ηγείτο παλαιότερα....

Συνεπώς, πράγματι κοπέλα μου (ναι, σε σένα που διάβασες το banner που παραθέτω στο facebook και χάρηκες που κάποιος σε εκτιμάει) είσαι ωραία, και δεν πρέπει να χαμηλώνεις το βλέμμα· να ξέρεις όμως ότι ποτέ δεν θα αναγνωριστείς για την προσπάθεια σου από έναν λαό που υποτιμάει μαζικά και βαθιά όποιον δουλεύει και θεωρεί σπουδαίους μόνο όσους εκμεταλεύονται τους άλλους, και αναγνωρίζει τους "μάγκες". Αν επιτύχεις κάτι σκληρά δουλεύοντας πρέπει αυτό να ικανοποιεί κυρίως τα δικά σου "θέλω", γιατί αν δουλέψεις σκληρά, πάντοτε η πλειοψηφία των κηφήνων γύρω σου, αφενός θα αισθάνονται βαθιά υποτίμηση για σένα, αφετέρου θα σε νιώθουν σαν απειλή:αν σε αφήσουν να φανείς, θα φανερωθεί το δικό τους τίποτα. Been there, done that.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου